Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 02-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-09-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid, 11.30 uur
Overlast dronken man

AMERSFOORT Rond half zeven vrijdagavond kreeg de politie de melding dat een dronken man veel overlast veroorzaakte op de braderie aan het Neptunusplein. Nadat agenten de man hadden geobserveerd en verteld dat hij geen alcohol meer op straat mocht drinken, hielden zij hem aan voor openbare dronkenschap. De man, 30-jaar uit Leiden, viel omstanders lastig door opmerkingen te maken en het publiek lastig te vallen. Doordat de man zich verzette tegen zijn aanhouding, hebben de agenten hem geboeid naar het bureau meegenomen. De man is ingesloten en zal vandaag verhoord worden.

Bromfietscontrole

AMERSFOORT Tussen half vier en half tien op vrijdamiddag heeft de politie een bromfietscontrole gehouden op de Lockhorsterweg en de Twijderij.

In totaal werden 48 bromfietsen gecontroleerd. 27 bestuurders kregen een boete uitgereikt voor onder andere rijden zonder helm, niet hebben van een bromfietscertificaat, niet hebben van een gele of oranje plaat, overschrijding van de constructiesnelheid, slechte remmen, negeren rood licht.

Dronken automobilisten

AMERSFOORT Afgelopen nacht heeft de politie diverse dronken automobilisten aangehouden.

Op de Duisterweg gaf de politie omstreeks twee uur zaterdagnacht een 43-jarige man uit Amersfoort een stopteken dat hij negeerde. De man reed even later tegen een gevel van een woning aan en ging er rennend vandoor, het weiland in. Om vijf over twee kon de politie de man aanhouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben; de man had een alcoholpromillage van 1.7. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De man heeft processen-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed, verlaten plaats ongeval en negeren stopteken. De man zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.

Omstreeks half zes hield de politie een 20-jarige man uit Leusden in de Zwanenhalssteeg aan. De man bleek teveel gedronken te hebben. Nadat de man weigerde mee te werken aan een blaastest en verschillende omstanders de politie tegenwerkten bij de aanhouding van de man, werd een tweede politievoertuig erbij geroepen. Toen kon de man zonder verdere problemen aangehouden en overgebracht worden naar het bureau. Hier werkte de man wel mee aan de blaastest. Hij bleek 1.1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een rijverbod van 4 uur. Tevens kreeg hij een boete van fl. 900,-.

De politie hield rond zes uur vanmorgen een 30-jarige vrouw uit Hoogland op de Arnhemseweg aan. De vrouw reed erg onvast, nam in bochten stoepranden mee en reed volgens de engelse methode (links met hoge snelheid). Nadat de politie haar een stopteken gaf, is zij overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de vrouw een alcoholpromillage van 1.25 had. Zij kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete van fl. 900,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie