Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Anti-wachtlijstpolis vergroot tweedeling'

Datum nieuwsfeit: 02-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 2 september 2000

Anti-wachtlijstpolis vergroot tweedeling

Volgens de SP is de nieuwe polis van Aegon, waarbij voor zo'n 200 gulden per maand wachtlijsten via het buitenland kunnen worden omzeild, een nieuwe stap in de groeiende tweedeling.
Door dit soort polissen wordt de solidariteit in de zorg nog verder uitgehold. SP-Kamerlid Agnes Kant: "De collectieve zorg voor iedereen wordt afgebroken, en vervolgens wordt het alleen voor de rijken 'commercieel collectief' geregeld."

Kant heeft minister Borst om opheldering over het initiatief gevraagd en eist dat nu eindelijk de oorzaak wordt aangepakt. "Er is een markt voor dit soort initiatieven vanwege de helaas terechte angst dat noodzakelijke behandeling bij ernstige ziekten niet tijdig voorhanden is in ons land. Ook voor levensbedreigende aandoening moeten patiënten al langer wachten dan medisch verantwoord is. Niemand vindt dit acceptabel, iedereen heeft recht op tijdige zorg en behandeling, en al helemaal bij levensbedreigende ziekten."

Voor meer info: Agnes Kant 06 51262918

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie