Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Korrebrug in Groningen het hele weekend dicht

Datum nieuwsfeit: 02-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Korrebrug: een weekend dicht
30 augustus 2000
Binnenkort is de Korrebrug een weekend afgesloten. Ook de fiets/voetbruggen aan weerszijden zijn dan dicht; de afsluiting geldt voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Deze afsluiting vindt plaats vanaf zaterdag 2 september 17.30 uur tot maandagochtend 4 september 7.00 uur.
Deze afsluiting houdt verband met het baggerwerk in het Van Starkenborghkanaal. Het kanaal wordt geschikt gemaakt voor de grotere binnenvaart. Omdat in dit gebied omstreeks de bevrijding in 1945 flink is gevochten wordt de kanaalbodem eerst afgezocht op achtergebleven munitie en mogelijke explosieven. Dat gebeurt met een speciale beveiligde werktechniek. Men is hiermee al enkele maanden bezig. Ook het water naast en onder de Korrebrug moet worden afgezocht. In verband met de veiligheid mag er in die periode geen verkeer over de brug.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie