Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijzonder toneelstuk in Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Datum nieuwsfeit: 03-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (hckampw@bart.nl)

Contactpersoon: José Martin

Bijzonder toneelstuk in Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Datum: 3 september 2000

Wat beweegt jongeren om zich in te zetten voor een zaak, waarbij ze hun leven kunnen verliezen? Dat is het onderwerp van het toneelstuk Mensen die verdwijnen van de toneelgroep Mutua Amacitia uit Rotterdam, dat op zondag 3 september wordt opgevoerd in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen.

Mensen die verdwijnen is gebaseerd op het boek Toen niet, Nu niet, Nooit van oud-verzetstrijdster en beeldkunstenares Truus Menger-Oversteegen. Als 16-jarige maakte zij met haar zus deel uit van de verzetsgroep, waarin ook Hannie Schaft zat. Truus Menger had de verantwoordelijkheid voor een aantal operaties, zoals het in veiligheid brengen van een groep joodse kinderen, het helpen van onderduikers en het liquideren van een SS-officier. Haar ervaringen, gevoelens en emoties heeft Truus Menger verwerkt in een boek, dat is bewerkt tot het toneelstuk Mensen die verdwijnen. De toneelgroep Mutua Amacitia heeft het stuk zowel in binnen-als buitenland op de planken gebracht. Dat leverde lovende kritieken op van ondermeer Harry Mulisch. Ook Truus Menger zelf is erg ingenomen met het toneelstuk.

Het toneelstuk Mensen die verdwijnen is te zien in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork op zondag 3 september, aanvang 14.30 uur.

De entree is inbegrepen bij de toegangsprijs van het museum.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Oosthalen 8

9414 TG

Hooghalen

Telefoon: 0593-562600reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie