Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ploeg- en trekkerbehendigheidswedstrijden in Wijnandsrade

Datum nieuwsfeit: 03-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PLOEGWEDSTRIJD IN WIJNANDSRADE VOORBEREIDING OP NATIONAAL- EN WERELDKAMPIOENSCHAP

Het Agrarisch Jongeren Kontakt Heerlen organiseert zondag 3 september vanaf 11.00 uur de Zuid-Limburgse kampioenschappen ploegen en trekkerbehendigheid. Deze wedstrijden vinden plaats op een perceel bij Hoeve Ter Linden, van de familie Roebroek, Terlindenweg 100 te Wijnandsrade. De wedstrijden hebben een internationaal karakter, immers voor Ton Meuwissen uit St. Joost is dit de laatste voorbereiding op de werelkampioenschappen ploegen in Engeland komende maand.

Bij het onderdeel ploegen strijden jonge boeren, verspreid over de categorieën 2, 3 en 4 schaar wentelploegen, voor de titel beste Zuid-Limburgse ploeger. Daarbij let de jury op 10 onderdelen, zoals de rechtheid van de voren, de sneden en het goed onderwerken van de stoppel. Voor Ton Meuwissen uit St. Joost is de wedstrijd in Heerlen de laatste testcase voordat hij op 8 en 9 september deelneemt aan de Nederlandse kampioenschappen, direct daarna rijdt hij met zijn John-Deere tractor en Lemken ploeg de boot op naar Engeland om daar in Lincoln Nederland voor de zevende keer te vertegenwoordigen op de Wereldkampioenschappen ploegen. Bij het onderdeel
trekkerbehendigheidswedstrijd moeten de deelnemers, naast een theoretische veiligheidstest, met tractoren vier verschillende parcoursen met hindernissen afleggen. Daarbij ligt de nadruk op het zo vakkundig en veilig mogelijk besturen en bedienen van de tractor.
Deelname aan deze wedstrijd staat open voor iedereen vanaf 18 jaar, 16 en 17 jarigen mogen deelnemen mits ze in het bezit te zijn van een geldig trekkerrijbewijs. Aanmelding voor dit onderdeel kan tot uiterlijk
10.00 uur 's ochtends.

Breed programma
Het AJK Heerlen biedt de bezoekers zondag 3 september meer dan alleen ploegen en trekkerbehendigheid. Zo is er een Schranklader / Bobcat (kleine graafmachines) behendigheidswedstrijd. Deze is vergelijkbaar met de trekkerbehendigheidswedstrijd. Ook bij dit onderdeel moeten de deelnemers minimaal 18 jaar zijn of een trekkerrijbewijs kunnen overleggen. Speciale aandacht gaat uit naar de demonstraties niet-kerende grondbewerking. Dit is een vorm van grondbewerking, waarbij de grond niet wordt gekeerd, dit in tegenstelling tot ploegen waarbij dit wel het geval is. In Duitsland blijkt dit een succesvolle methode in de strijd tegen erosie. Achterliggende filosofie is dat door deze vorm van grondbewerking de bodem op termijn veel meer water kan opnemen, waardoor geen, of stukken minder water afstroomt. Regionale mechanisatiebedrijven tonen de laatste nieuwe snufjes op mechanisatievlak, daarnaast verstrekken diverse agribusiness bedrijven informatie over en voor de agrarische sector. Kinderen kunnen zich ondertussen vermaken bij de traptractorrace of op het springkussen. In de smaakvol ingerichte schuur kan onder de muzikale klanken van DJ Richard en hartig hapje of een verfrissend drankje worden genuttigd. Het perceel is gelegen nabij de afrit Voerendaal/ Woonboulevard. Vanaf deze afslag voeren bordjes u naar het terrein toe.Nadere persinformatie : M&O Guus Queisen vof te Sittard, tel. 046-4585166.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie