Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koster finisht als tweede in Barber Dodge Pro Series

Datum nieuwsfeit: 03-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
t.a.v. (auto) sportredactie

Barber Dodge Pro Series

Koster finisht als tweede en laat concurrentie achter zich

Vancouver (Can), 3 september 2000. In de negende ronde van de Barber Dodge Pro Series eindigde Sepp Koster op een prima tweede plaats. De race op het Canadese stratencircuit van Vancouver werd gewonnen door Matt Plumb. In het kampioenschap gaat nog steeds de Amerikaan Jon Fogarty aan de leiding voor Nilton Rossoni. Koster liep door zijn resultaat vijf punten in op de leider en bezet, met nog drie races te gaan, de voorlopige derde positie in deze Amerikaanse formulewagenserie.

De eerste serie trainingen begon matig voor Koster. Tijdens de vrije trainingen realiseerde de Nederlander op een natte baan de vierde tijd. De eerste kwalificatiesessie was een chaos. Op de mooie maar verraderlijke stratenpiste crashten allerlei bolides in de muur. De wedstrijdleiding hanteerde constant de rode vlag, waardoor Koster telkens werd onderbroken in zijn snelste ronde. Een teleurstellende 17e tijd rolde voor hem uit de computer.
In de tweede tijdtraining, op een droge baan, wist Koster zich bij de snelsten te scharen. Langzamere deelnemers en weer een 'code rood' deden de coureur uiteindelijk op een vierde startplek belanden.

Al snel na de start van de veertig minuten durende wedstrijd vormde zich een kopgroep van vier man. Leider Andy Lally knalde in de derde ronde in de muur langs het circuit. Plumb en Koster passeerden in ronde vier de nieuwe leider Hunter-Reay, en het duo maakte zich los van de rest van het uit 22 wagens bestaande deelnemersveld. Plumb verdedigde met alle mogelijk middelen zijn leidende positie. Koster besloot, na contact over de boordradio met zijn engineer, om te wachten op een fout van de Amerikaan en geen risico te nemen. Plumb maakte echter geen fout en Koster finishte pal achter de winnaar als tweede. Fogarty eindigde als vijfde, terwijl de tweede man in het kampioenschap Rossoni als vierde over de streep kwam.

Uitslag: 1. Plumb (VSt), 27 rnd. in 40min50,617sec. (113.661 km/uur); 2. Koster Ned), op 0,714 sec; 3. Nicastro (Bra); 4. Rossoni (Bra); 5. Fogarty (VSt).

Stand kampioenschap: 1. Fogarty (VSt) 134; 2. Rossoni 123; 3. Koster 114; 4. Plumb 85 .

Volgende wedstrijd: 10 september, Laguna Seca Raceway (VSt). Onderstaand

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie