Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 03-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-09-2000

Politieberichten stad Utrecht, 10.45 uur
Aanhouding fietsdief

UTRECHT Zaterdagavond rond half twaalf zat een 27-jarige man uit Utrecht op de Steenweg achter een man aan die zijn fiets had geprobeerd te stelen. Ook zou de verdachte de man met een mes bedreigd hebben. Achter de Springweggarage trof de politie de Utrechter aan. Hij was de verdachte uit het oog verloren. Samen met de Utrechter heeft de politie de omgeving afgezocht en kon even later de verdachte op de Rijnkade, een 27-jarige man uit Utrecht, aanhouden. Het mes is niet aangetroffen. De verdachte is voor verhoor ingesloten aan het politiebureau.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Vrijdagavond rond half acht reed een 37-jarige automobilist op het Anne Frankplein in de richting van de Truus van Lierlaan. In de bocht met de Overste den Oudenlaan had hij geen volledige controle meer over zijn voertuig en botste tegen een boom. Hierdoor stuiterde hij terug op de rijbaan van de Overste den Oudenlaan. De man kon zelfstandig uit zijn auto komen. Een voorbijganger heeft een beginnende brand in de auto geblust. Door dit ongeluk liep de man letsel op aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het Diakonnessenhuis. Zijn auto was geheel vernield en is weggesleept. De brandweer heeft het wegdek gereinigd. Door deze aanrijding is de Overste den Oudenlaan enige tijd afgesloten geweest.

Vernieler aangehouden

UTRECHT Door hulp van voorbijgangers kon de politie zondagochtend rond zes uur een 17-jarige jongen uit Beesd aanhouden. Getuigen hadden gezien dat hij een ruit van een winkel aan het Vredenburg had vernield. In eerste instantie ontkende de jongen en gaf ook een valse naam op. Later bekende hij dat hij de ruit vernield had en voor de schade wilde betalen. Voor het opgeven van een valse naam, heeft hij een proces-verbaal gekregen (fl. 120,-).

Dronken medeweggebruikers

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie verschillende dronken personen aangehouden.

Zaterdagavond rond negen uur kreeg de politie de melding dat een man in parkeergarage Rijnkade in dronken toestand achter het stuur ging zitten. Op de Catharijnesingel hield de politie de bedoelde man, een 46-jarige man uit Utrecht, aan. Uit de blaastest bleek dat de man inderdaad teveel gedronken had. Hij had een alcoholpromillage van 2.15. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Op de Catharijnesingel hield de politie zondagochtend wederom een dronken man aan. De politie zag dat de achterlichten van een 32-jarige automobilist uit Utrecht niet werkten. Hierop hebben ze hem aan de kant gezet. De man was onvast ter been waarop de politie een blaastest afnam. De man bleek 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Zondagmorgen omstreeks zes uur zagen en hoorden surveillerende politieagenten een automobilist met piepende banden en grote snelheid over de Einsteindreef het Zandpad oprijden. Op het Zandpad spraken agenten de 24-jarige automobilist uit Blaricum aan. Daar de man naar alcohol rook en hij niet mee wilde werken aan een blaastest is hij overgebracht naar het politiebureau. Uit de blaastest hier bleek dat de man 2.15 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie