Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Theunissen winnaar Bianchi Rally

Datum nieuwsfeit: 03-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rallysport.nl

Theunissen winnaar Bianchi Rally

Na twee dagen over verraderlijk gladde wegen rijdend en zeer wisselende weersomstandigheden trotserend hebben Rocco Theunissen en Erwin Mombaerts moe, maar zeer tevreden, als trotse winnaars van deze moeilijke Belgische rally de finish in Beaumont bereikt.

Een overwinning die door de totale crew van het MRT Rally Team niet snel vergeten zal worden. De spanning was groot door het moeilijke terrein van deze rally. Een rally die als technisch zeer moeilijk bekend staat, waar de wegen onverwacht spiegelglad kunnen zijn. Hevige regenbuien gaven nog een extra dimensie aan de wedstrijd. Vooral François Duval maakte het de equipe moeilijk. Duval komt uit de streek en zijn terreinkennis werkte duidelijk in zijn voordeel. Na de eerste etappe, die uit 8 klassementsproeven bestond, gingen Rocco Theunissen en Erwin Mombaerts als tweede equipe de nacht in met slechts een snelste tijd. "De Toyota Corolla WRC rijdt prima, maar het is zo verraderlijk glad, het heeft geen zin onnodige risico's te nemen en dan naast de proef te belanden;" was het commentaar van Rocco vrijdagnacht. Zaterdag moesten nog 15 van de in totaal 23 klassementsproeven verreden worden. Het weer was zeer wisselend. Het ene moment was het droog en zo viel de regen met bakken uit de hemel. Een goede bandenkeuze was van cruciaal belang. Naar mate de wedstrijd vorderde, liep Theunissen langzaam maar zeker op Duval in, verloor wel enige seconden door een remfoutje, maar een uitstapje kostte Duval 14 sec. en een gesneuvelde turbo uiteindelijk de wedstrijd. In het heetst van de strijd vielen de kaarten op het MRT team. "De moeilijkste rally, die ik dit jaar gereden heb" was het commentaar van Rocco achteraf. De Omloop van Vlaanderen zal Theunissen niet rijden. Bruno Thiry heeft voor die gelegenheid de Toyota gehuurd. De eerstvolgende rally op de kalender van Theunissen is de Golden Tulip Rally 22-23 sept. Deze rally telt mee voor het Int. Ned. Rally Kampioenschap.

Ook de Nederlandse equipe Herman Schenkeveld (Alphen a/d Rijn) en Laus Swart (IJsselstein) hebben de finish van deze rally gehaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie