Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 03-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van zondag 3 september 2000
15:18 zondag 3 september 2000

Bert Visser
0592 - 331144
0592 - 611629

ZUIDWOLDE

Een 23 jarige automobilist uit Hoogeveen heeft zaterdagavond onde invloed van alcohol een verkeersongeval veroorzaakt op de Oosterweg in Zuidwolde. Hij verloor in een bocht de macht over het stuur en belandde tegen een boom. De ademtest leverde 460 µg/l op. De man is met een dagvaarding en een rijverbod naar huis gestuurd.

SPIER

Een 41 jarige automobilist uit Spier is zaterdagmiddag op de Moraineweg in zijn woonplaats door de brandweer uit zijn auto bevrijd en met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man wilde een voor hem rijdende auto inhalen, bestuurd door een 34 jarige vrouw uit Hoogeveen toen die een voor haar rijdende auto begon in te halen. Bij de aanrijding die volgde raakten beide autos zwaar beschadigd.

ASSEN / EMMEN

Zaterdagnacht heeft de politie in Assen een 40 jarige automobilist het wegrijden met diens auto belet. Het lukte de bestuurder niet zijn auto in de goede versnelling te krijgen. Surveillerende agenten hebben de man aangehouden. De man bleek niet in staat een blaasproef af te leggen en ook een bloedproef wilde niet echt lukken. Om toch het alcoholgehalte van de in kennelijke staat van dronkenschap verkerende man te kunnen aantonen is een urineproef genomen. De man is zondagmorgen tegen het ochtendgloren in vrijheid gesteld Het was al zondagochtend toen de politie van Emmen bij een controle op de Baander een 34 jarige bestuurde uit Emmen aan de kant zette. De man blies op straat een F en kwam op het bureau bij de ademanalyse tot 365 µg/l.
Hij is met een dagvaarding en een rijverbod naar huis gegaan.

KLAZIENAVEEN

De politie heeft zaterdagavond laat de brommer inbeslaggenomen van een 15 jarige jongen uit Klazienaveen. De jongeman reed zonder helm over de Langestraat. Bij controle bleek dat hij nog geen 16 jaar was en dat ook zn bromfiets niet verzekerd was. De jongen verklaarde dat hij binnenkort jarig was en dat hij de bromscooter alvast had gekregen onder de voorwaarde dat de machine tot zijn verjaardag in de schuur moest blijven. Hij was er toch stiekum op gaan rijden toen pa en ma al lagen te slapen.
"Dat muisje zal nog wel een staartje krijgen" aldus het politierapport.

BEILEN / KLAZIENAVEEN

Zaterdagnacht hebben inbrekers bij een schoenenzaak aan de Weverstraat in Beilen de kassa, waarin een gering bedrag aan contant geld, leeggehaald. Om binnen te komen is gebruik gemaakt van een lange metalen paal, waarmee de ruit van de voordeur is ingeslagen. De politie heeft de paal en bloedsporen veiliggesteld. Na een melding van inbraakalarm heeft de politie in Klazienaveen zaterdagnacht tegen half twee twee inwoners van die plaats aangehouden. Ze worden verdacht van een inbraak bij een bouwmarkt aan de Pastoor Jongeriusstraat in Klazienaveen. De politie kwam de twee op het spoor na een telefoontje van een omwonende die had gezien dat de mannen met goederen aan het slepen waren. Op aanwijzing van een van de verdachten zijn in een schuurtje aan de Langestraat diverse goederen afkomstig van de bouwmarkt aangetroffen, waaronder tuinbankjes, een kabelhaspel en een plantenpiramide

ASSEN

De politie van Assen heeft zaterdagavond drie aangiften van motor/bromfietsdiefstal gekregen. Een 56 jarige Noordier uit Londonderry was zijn Aprilia scooter kwijt, die hij op de Noordersingel had geparkeerd: een 27 jarige Engelsman uit Bedford deed aangifte van de diefstal van zijn Honda 1000 die hij achter de hoofdtribune op het circuit had geparkeerd en een 33 jarige landsman uit Birmingham raakte zijn Kawasaki 400 kwijt die op de Haarweg geparkeerd stond.
Alle gedupeerden waren bezoekers van het WK superbike.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie