Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede race Libertel DTCC voor Huisman

Datum nieuwsfeit: 03-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Throphy of the Dunes, Zandvoort 3 september 2000
Tweede race Libertel DTCC voor Huisman

Zandvoort, 3 september 2000. Ook de tweede race van het Libertel DTCC nam, net zoals in de sprintrace, een andere wending aan dan we "gewend" zijn. Naast het BMW Dealer Team, stonden nu ook Cavallino Engineering én Qface Kroon Team op het podium, tijdens de Trophy of the Dunes op het Circuit Park Zandvoort voor 6000 toeschouwers.

De twee BMW's lagen ver voorop. Dit keer was het Huisman, die op bepaalde stukken op het circuit sneller was dan Sandor van Es, die op dat moment eerste lag. Het was een spannend gevecht rond de mannen die om het kampioenschap strijden. "Tijdens een uitremactie bij het uitgaan van de Renaultbocht, gooide ik mijn auto in een minimaal gat, de wielen raakten elkaar, waardoor Sandor de vangrail in ging," aldus de winnaar van de tweede race.
Een hele goede start voor Tim Coronel. De Mitshibushi Carisma rijder pakte in de Tarzanbocht de tweede plek van Duncan Huisman, maar Huisman wisselde al snel weer deze positie met hem. "Ik liet een gaatje liggen en daar kon Duncan van profiteren en ook Allard", aldus Coronel. Voor de coureur uit Alphen aan den Rijn, die als tweede over de finish ging, voelde zijn eindpositie als een overwinning. "We hebben er met z'n allen hard voor gevochten, om dit te bereiken." Overigens heeft Coronel goede zaken gedaan in de stand voor het kampioenschap. Hij volgt Van Es op de voet.

Helaas had teamgenoot Kalff, die er deze race goed bijzat, geen geluk en moest zijn Mitshibushi Carisma al vroegtijdig langs de kant zetten met problemen aan zijn versnellingsbak.
Phil Bastiaans, derde, reed een mooie race: " Ik heb nu veel meer voor mijn positie moeten vechten. Aan het begin van de race zat ik op het Scheivlak achter Allard. Molenaar zat daar ook bij en moest ik uitwijken en ik kwam met vier wielen op het gras, hierdoor verloor ik een aantal plaatsen." Bastiaans heeft dit weekend met zijn Renault Clio RS weer bewezen dat het Libertel DTCC wel degelijk competitief is. "Niet alleen geld is belangrijk, je moet er ook iets voor doen om er bij te zijn en dat zijn we nu", aldus de Limburger. Zijn team heeft te kennen gegeven, dat zij chronische wegliggingsproblemen hebben, die zij in dit seizoen niet meer kunnen oplossen. Bastiaans:" Als dat wel had gekund, dan hadden we de BMW's nog concurrentie kunnen geven." Niet alleen voor hem was het een prima racedag. Donald Molenaar reed van een twaalfde positie naar een vierde.

Uitslag: 1. Duncan Huisman, BMW 320i/E46, 12 ronden in 25:16,677 (132.685 km p/u), 2. Tim Coronel, Mitsubishi Carisma G, op 9.230, 3. Phil Bastiaans, Renault Clio RS, op 14.065

Stand: 1. Huisman (164 punten) 2. Van Es (146 punten) 3. Coronel (143 punten)

Uitslag privateerscup: 1. Pim van Riet, 2. Peter van Merksteijn, 3. Ben Janbroers

Stand privateerscup: 1. Van Riet (170 punten), 2. Van Merksteijn (137 punten), 3.De Vos (136 punten)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie