Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NET5 gaat door met het uitzenden van The Nanny

Datum nieuwsfeit: 03-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NET5

Persberichten `The Nanny', vanaf zondag 3 september op NET 5

NET 5 continueert de populaire comedyserie `The Nanny' met kindermeisje Fran Fine (Fran Drescher) en haar baas, Maxwell Sheffield (Charles Shaughnessy), een succesvolle en rijke Broadwayproducer van Britse afkomst.

We hebben gezien hoe Fran Fine heeft aangeklopt bij huize Sheffield. Ze was werkloos en probeerde wat centjes te verdienen als cosmeticaconsulente. Daarvoor was ze bij Sheffield, een weduwnaar met drie jonge kinderen, aan het verkeerde adres. Maar een kindermeisje, dat kon hij wél gebruiken. En voor ze het wist, is Fran Fine begonnen aan een loopbaan als "nanny" van Sheffields drie onhandelbare kinderen, Maggie (Nicholle Tom), Brighton (Benjamin Salisbury) en Grace (Madeline Zima).

Fran weet van aanpakken en al snel blijkt ze een ongewone, maar onmisbare aanwinst voor het huishouden van de familie Sheffield te zijn. De sarcastische butler Niles (Daniel Davis) en Maxwell's jaloerse zakenpartner C.C. Babcock (Lauren Lane) hebben het niet zo op Fran's pogingen om de versplinterde familie weer te lijmen. Hoe dan ook: haar originele en onconventionele aanpak doet een frisse wind waaien door het huis van Sheffield.

Fran Drescher is in de serie een kindermeisje bij een Britse familie. Dat is een bewuste keuze omdat zo de joodse afkomst van Fran Drescher minder zou opvallen. Zo is ze niet alleen een joodse, maar ook een Amerikaanse in een Brits huishouden. Charles Shaughnessy, familievader Maxwell Sheffield in de serie, is een rasechte Brit. Zijn vader was zelfs hoofdscenarist van `Upstairs Downstairs' en Charles zelf studeerde in Eton en Cambridge. Britser kan dus niet. Shaughnessy kwam om amoureuze redenen naar Amerika en speelde onder andere zeven jaar mee in de populaire soap `Days of Our Lives'. Hij had ook gastrollen in `Mad About You' en `Murphy Brown'.

Nicholle Tom speelt de schuchtere tienerdochter Maggie in `The Nanny'. Tom maakte haar speelfilmdebuut als de oudste dochter in `Beethoven', een rol die ze ook in het vervolg speelde. Ze was eveneens te zien in `Beverly Hills 90210' en in `The Fresh Prince of Bel Air'. Benjamin Salisbury (`Captain Ron', `Iron Will') is Maggie's broer Brighton Sheffield, een verstandige jongen die evenwel het ongeluk lijkt aan te trekken En de echte benjamin van de familie is Madeline Zima (`Law & Order', `Guiding Light' en `The Hand that Rocks the Cradle'), die de rol van Grace speelt, een ernstig en beredenerend meisje. Daniel Davis (`Havana', `The Hunt for Red October', `K-9', `L.A. Law', `Cheers', etc.) speelt de rol van de spitse en cynische butler Niles en Lauren Lane (`Hunter', `L.A. Law') is C.C. Babcock, de wat opdringerige en lichtelijk jaloerse zakenpartner van Maxwell.

De lijst met cameorollen is lang (Bette Midler, Elisabeth Taylor, Joan Collins, Donald Trump, Monica Seles, Pamela Anderson, Dan Aykroyd) en binnenkort komen daar ook nog Celine Dion en Elton John bij. Vorig jaar mocht Fran Drescher de Zilveren Televiziertulp in ontvangst nemen voor het beste buitenlandse programma `The Nanny'. Ze reikte vervolgens de Gouden Televizier Ring uit voor het beste Nederlandse programma aan de medewerkers van `Toen Was Geluk heel Gewoon'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie