Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje bij conferentie onderofficieren

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

04/09/00 Prins van Oranje bij internationale conferentie onderofficieren

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont maandag 4 september 2000 op het Instituut Defensie Leergangen te Rijswijk de opening bij van de conferentie The Role of Non Commissioned Officers in crisis management, peacekeeping and humanitarian operations. Tijdens deze internationale conferentie van onderofficieren wordt door Nederlandse onderofficieren en hun buitenlandse collega's uit veertien landen van gedachten gewisseld over de taken, positie en rol van de onderofficier.

De rol van de Nederlandse onderofficieren binnen de krijgsmacht is de laatste jaren veranderd. Meer dan voorheen zijn zij bevoegd bij acute situaties binnen de geldende richtlijnen zelf besluiten te nemen. Dat is in internationaal opzicht bijzonder. Andere landen kennen deze werkwijze niet of in mindere mate.

Deze conferentie, waarbij uitwisseling van kennis en ervaring centraal staat, wordt gehouden om meer bekendheid te geven aan de positie en rol van de Nederlandse onderofficier en daarvoor meer begrip te creëren. Aan de conferentie wordt deelgenomen door onderofficieren en andere betrokkenen, merendeels afkomstig uit NAVO-landen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie