Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag werkt mee aan invoering Euro in Europa

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Den Haag werkt mee aan invoering Euro in Europa

Op 30 augustus en 1 september a.s. verzorgt de gemeente Den Haag het gastheerschap voor een werkconferentie van het Eurocities EXchange Project. Dit project moet praktische hulpmiddelen opleveren voor gemeenten die achterblijven in de voorbereidingen voor de invoering van de euro. Op 1 september a.s. wordt in de Haagse Lobby van 10.00 tot 11.00 uur een persconferentie gegeven over het EXchange Project en de Nederlandse en Haagse inbreng daarin. Wethouder van Financiën en Cultuur mevrouw drs. Louise E.J. Engering-Aarts is daarbij aanwezig.

Eurocities is een, met name economisch georiënteerd, samenwerkingverband van 80 Europese gemeenten. Twintig daarvan nemen deel aan het EXchange Project, onder meer Napels, Milaan, Turijn, Bonn, Frankfurt, Lyon, Türku, Antwerpen en Rotterdam.

Het project heeft tot doel het ontwikkelen van praktische hulpmiddelen voor gemeenten die achter zijn met de voorbereidingen voor de invoering van de euro. Eén van die hulpmiddelen is een Europese 'Changeover Guide' een gids met aandachtspunten voor de invoering van de euro bij gemeenten, onder andere op het gebied van subsidies, belastingen, sociale uitkeringen en betalingsverkeer. Basis voor deze gids is de Nederlandse 'Handreiking strategische uitgangspunten' die door het Ministerie van Financiën in nauw overleg met gemeenten is opgesteld.
Nederlandse gemeenten zijn binnen Europa koplopers bij de invoering van de euro. Den Haag ziet het als haar verantwoordelijkheid om mee te werken aan dit project en de ervaringen in de voorbereidingen voor de euro te delen met andere gemeenten.

last update: 4 september 2000 ; auteur: 77 4 september 2000 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie