Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Delegatie uit Ede op werkbezoek in partnerstad Chrudim

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Persbericht

nummer 141 Ede, 4 september 2000

Delegatie uit Ede op werkbezoek in partnerstad Chrudim

Drie verschillende afvaardigingen uit Ede bezochten afgelopen week grotendeels tegelijkertijd Chrudim. Van het gemeentebestuur van Ede waren burgemeester mr. W. Blanken, wethouder W. Dekker en gemeentesecretaris drs. J. Miedema op 1 en 2 september op werkbezoek in de Tsjechische partnerstad. Daarnaast was de unit Ede van het politiedistrict West-Veluwe Vallei met een viertal politiemensen aanwezig onder wie unitchef mr. R. Verheggen. Er werden gesprekken gevoerd over lopende uitwisselingsprogrammas. Ter gelegenheid van het jaarlijkse Oogstfestival in Chrudim waren ook afgevaardigden van de Stichting Stedenband Ede-Chrudim present en traden de (folkloristische) volksdansgroepen Felue, Garoon en Lunthari en een oude ambachtengroep met veel succes op.

Nederlandse ambassadeur
Vrijdagochtend woonde de gemeentelijke delegatie een bespreking bij over het werk van de politie. Het gesprek ging over o.a. jeugd, verkeer, geweld en vormen van stadstoezicht. Ook Chrudim-burgemeester L. Lib? en loco P. ?ezní?ek namen daaraan deel. s Middags volgden bezoeken aan een zorghuis voor ouderen en een openluchtzwembad. Deze stedelijke voorzieningen zijn onlangs gerenoveerd en heropend. Zaterdag had burgemeester Blanken samen met zijn collega uit Chrudim een ontmoeting met de Nederland-se ambassadeur in Tsjechië R.J. van Houtum. Zij spraken o.a. over de mogelijkheid die vanuit de Nederland- se ambassade in Praag bestaan om stedenbandprogrammas te ondersteunen, woningbouw, de toekomsti-ge economische ontwikkelingen in het land en de relatie van Tsjechië met de Europese Unie. Aansluitend was er een gesprek met de pers. Na de gezamenlijke lunch, waaraan ook wethouder Dekker en secretaris Miedema deelnamen, bezochten zij met de andere delegaties het hoofdprogramma van het Oogstfestival. Aan het eind van de dag overlegden de gemeentelijke delegaties over het bezoek van de gemeenteraad van Chrudim in mei volgend jaar aan Ede en over het komende werkbezoek van een ambtelijke groep uit Ede aan Chrudim. Deze uitwisseling van 12 jonge (beleids)ambtenaren in de periode 11-15 september is onderdeel van een meerjarenplan dat met steun van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Gemeentelijke Samenwerking met Toetredingslanden) ontwikkeld wordt. De Edese ambtenaren vanuit verschillende beleidsterreinen trekken een werkweek lang samen op met hun collegas in Chrudim.

Politie-uitwisseling
Het vervolgcontact tussen de politiekorpsen van Chrudim en Ede was het resultaat van de afspraken die op 4-5 mei dit jaar gemaakt zijn toen een Chrudim-delegatie onder leiding van burgemeester Liby in Ede was. Het uitvoerige werkprogramma voor unitchef Verheggen, groepschef D. van de Lustgraaf en de twee hoofd-agenten Bos en Powel startte donderdag 31 augustus in het politiebureau in Chrudim met gesprekken over de politietaken. Daarna volgden onder meer een surveillance te water in een politieboot vanuit Sec, een bezoek aan het politiebureau in Hlinsko en een overzichtsinstructie van diverse wapens van de Tsjechische politie.Ede, 6 september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie