Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Britse Serie 'Leven met de vijand' bij RVU

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RVU

Leven met de vijand
(living with the enemy)
4, 5, 6 EN 7 SEPTEMBER 2000 en 11, 12, 13 EN 14 SEPTEMBER 2000 19.25 TOT 19.50 UUR, Nederland 3

De RVU zendt vanaf 4 september acht afleveringen uit van de Britse serie 'Leven met de vijand' (Living with the enemy). De uitzendingen zijn elke werkdag (behalve vrijdag), twee weken achter elkaar. In de serie 'Leven met de vijand' worden mensen met zeer tegengestelde ideeën en opvattingen een week lang met elkaar opgescheept. Het is niet verwonderlijk dat dit leidt tot verhitte discussies, gevoelens van pure onmacht, frustratie en totale wanhoop. Hoe ervaren de tegenstanders deze confrontatie en kunnen ze iets van elkaar leren?

Een serie van Gabe Solomon (GB, 1999; de afleveringen van 4 en 14 september zijn uit 1998).

4 september: Moeder versus trash-metalband Janet Robinson gaat samen met haar dochter Lynn een week op tournee met de band die haar zoon Luke aanbidt, Cradle of Filth. Een band die staat voor satanisme, hekserij en andere anti-christelijke zaken. Janet en Lynn vinden het onacceptabel wat de band naar buiten brengt en confronteren de leden met de mogelijke invloed ervan op de jeugd. Zijn de mannen van Cradle of Filth nou echt zo slecht of is het een imago?
5 september: Druggebruikerscollectief versus conservatieve ex-corpsstudent
James Hellyer, een felle tegenstander van de legalisering van drugs, brengt een week door met de Exodus-gemeenschap: een groep mensen, volwassenen en kinderen, die met elkaar samenleven en vooral wiet roken. James vindt het vreemde mensen, maar kan toch aardig met ze overweg en ze ontvangen hem hartelijk. Desondanks is zijn gevoel om het recht te laten zegevieren sterker en vertrekt hij naar een hotel om hen de volgende dag bij de politie aan te geven. De Exodus-gemeenschap bemerkt de verdwijning van James en weet direct wat er aan de hand is.

6 september : Healingcentrum versus weduwe kankerpatiënt Patricia Moore gelooft na de dood van haar man niet meer in alternatieve geneeswijzen. Tussen de diagnose kanker en het overlijden van haar man zat 2,5 jaar waarin door alternatieve genezers van alles werd beloofd. Die beloftes werden niet waargemaakt en kostten uiteindelijk alleen maar veel geld. Toch stemt ze toe een week lang in het Shambhala Healing Centre in Glastonbury door te brengen. Isis "Osiris" Nixon leidt dit huis met haar man en praktiseert er diverse alternatieve geneeswijzen. Patricia besluit hen niets te vertellen over haar overleden echtgenoot. Toch komen ze erachter.

7 september : Klassiek kunstenaarspaar versus moderne kunstenaars Charles Bone en zijn vrouw Sheila Mitchell vinden 'conceptuel art' geen vorm van kunst. "In kunst moet een emotie zitten, maar deze mensen weten niet wat dat is, het is gewoon afval". Het oudere paar trekt in bij de jonge kunstenaars Tim Noble en Sue Webster. Wanneer zij hun huis betreden, staan ze verbaasd over de 'troep' die ze aantreffen. Wanneer ze 's avonds een ietwat 'aparte' maaltijd krijgen en hun slaapkamer één en al neonverlichting is, zakt de moed hen meer en meer in de schoenen.
11 september: Feministen versus bouwvakkers Mark Shaw en Shaun Denyer zijn bouwvakkers. Gemma Mitchel en Lorna Russell schrijven voor een feministisch tijdschrift. Een week gaan Gemma en Lorna werken op een bouwplaats in Londen. Ze zijn de enige vrouwen daar. Alle vooroordelen die ze over elkaar hebben komen uit. De bouwvakkers praten echt alleen maar over seks en de bouwvakkers vinden dat vrouwen toch echt niet geschikt zijn voor hun werk. Mark en Shaun die in het begin nog nooit van feministen gehoord hadden, zijn er na een week helemaal uit: feministen, dat zijn gewoon luie vrouwen.

12 september : Diepgelovige man versus a-religieuze critica Gerald Coates leidt samen met zijn vrouw een christelijk congres- en conferentie-oord. Hij is ervan overtuigd dat mensen erg veel in religie terug kunnen vinden. Barbara Smoker daarentegen, die tot haar 26e katholiek was, denkt inmiddels al vijftig jaar beter te weten. Religie heeft meer schade aangericht dan wat dan ook in de geschiedenis, vindt ze. Barbara gaat logeren bij Gerald en gaat de strijd aan met hem en zijn geestverwanten.

13 augustus:Anarcho-marxist versus aristocratische baron Oud-mijnwerker Dave Douglass, een man met uitgesproken anarcho-marxistische denkbeelden, gaat logeren op het Schotse landgoed van Lord 'Johnny' Rowallan, aristocraat in hart en nieren. De mannen hebben uiteraard totaal verschillende denkbeelden, maar kunnen het eigenlijk verbazend goed met elkaar vinden. Komen ze nader tot elkaar in hun standpunten?

14 augustus: Supermacho rugbyspelers versus homo-paar Twee supermacho rugbyspelers gaan bij twee homoseksuele mannen wonen. In het begin lijkt een toenadering mogelijk, maar de vooroordelen van de rugby'ers blijken een te groot obstakel. De logeerpartij dreigt behoorlijk uit de hand te lopen.
(deze aflevering is door de RVU vorig jaar al eens uitgezonden, nl. op 19 mei 1999)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie