Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdamse Mariniers verwelkomen gehandicapte Navy Seal

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Sportieve nieuwstip

Rotterdamse Mariniers verwelkomen gehandicapte Navy Seal uit Amerika

Maandag 4 september 2000 komt om 11.20 uur Carlos Moleda uit Virginia Beach aan op Schiphol. Carlos is één van 's werelds beste handcyclists. Een handcycle is een handaangedreven ligfiets voor mensen die rolstoelgebonden zijn. Carlos wordt op Schiphol welkom geheten door een kleine delegatie van het Korps Mariniers van de Van Ghent Kazerne in Rotterdam en een vertegenwoordiger van de Stichting Rotterdam Wheeled.

Navy Seal

De reden van de speciale ontvangst door de mariniers is dat Carlos een voormalige Navy Seal is. Hij verblijft een aantal dagen in de Kazerne in Rotterdam, net als tientallen andere handcyclists en rolstoelracers die op zondag 10 september meedoen aan het evenement Rotterdam on Wheels op de Marathon-afstand.

Carlos Moleda, geboren in Sao Paolo (Brazilië), is op 18-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten van Amerika verhuisd. Toen hij officieel staatsburger werd, is hij bij het elitekorps Navy Seals gegaan. In december 1989 raakte hij gewond door een kogel die terecht kwam bij zijn ruggengraat en belandde hij in een rolstoel. Carlos, sportman in hart en nieren, begon met rolstoelracen.

In 1991 heeft Carlos zijn eerste rolstoelrace van Miami naar Virginia Beach gereden; hierop volgde een race in Alaska van maar liefst 363 mijl. Daarna is hij in de ban geraakt van triatlons en handcycle races. De afgelopen jaren heeft Carlos Moleda vooral veel bekendheid verworven met de Hawaii Ironman Triatlon, waar hij in 1998 en in 1999 eerste werd en een parcoursrecord vestigde. Ook in de Alaska Handcycling Challenge en de Athens Twilight Criterium werd hij in 1999 eerste. Het is de eerste keer dat hij buiten Amerika meedoet.

Studenten fietsen vliegreis Carlos bij elkaar

40 studenten van de Rotterdamse studentenvereniging Sanctius Laurentius hebben afgelopen zomer het geld voor zijn vliegreis bij elkaar gereden door van Nederland naar Spanje (Tour d'Huesca) te fietsen. Op vrijdag 8 september overhandigt een delegatie van de studenten de cheque tijdens de persconferentie van Rotterdam on Wheels.

Rotterdam on Wheels

Voor de handcycles is het het eerste officiële Open Nederlandse Kampioenschap op de Marathon afstand. Er hebben zich 66 handcyclists ingegeschreven uit 10 verschillende landen. Bij de wheelers (rolstoelracers staan er 26 deelnemers aan de start uit 10 landen. Voor het recreatie-onderdeel (10 km. hebben zich nu al 40 deelnemers gemeld). Daarnaast zijn er wedstrijden voor skeelers en in-line skaters.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie