Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onthulling oor tegen Vliegtuiglawaai in Leiden

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Titia de Vries

(071) 516 57 08

Persuitnodiging 'Vliegtuiglawaai? Houdt het in de hand'

De gemeenten Leiden, Alkemade en Oegstgeest ondersteunen de actie 'Vliegtuiglawaai? Houdt het in de hand' van Milieudefensie. Daartoe wordt maandag 4 september aanstaande een oor onthult, het symbool van de actie, op het 'drie-gemeentenpunt' dat onder de (aan)vliegroute van de Kaagbaan ligt. Half september ontvangen de inwoners van de drie gemeenten een kaart met een oproep van hun gemeentebestuur de actie te ondersteunen.

Milieudefensie wil met de actie bereiken dat er meer meetpunten voor geluidsoverlast worden geplaatst dan de aangewezen tien punten in de directe omgeving van Schiphol. Milieudefensie vindt dat ook bijvoorbeeld in de regio Leiden overlast ervaren wordt van vliegtuiggeluid. Met name vliegtuigen die gaan landen veroorzaken veel geluidsoverlast.

Graag nodigen wij u uit voor de onthulling van het oor, dat gevolgd wordt door een korte vaarttocht richting Kagerplassen, waaraan de Kaagbaan zijn naam aan ontleent en waar de drie gemeentegrenzen samenkomen. U bent maandag 4 september welkom om 13.00 uur op het Rozenpad ten noorden van de Merenwijk in Leiden (zie bijgaande routebeschrijving. Het programma duurt tot circa 13.45 uur.

Routebeschrijving auto
A4, afslag Leiden noord, borden Leiden noord volgen, na twee rotondes Leiden inrijden over een hoge brug over De Zijl (bij de LOI), stoplicht rechtsaf Merenwijk in, einde rechts de rondweg op, vlak voor de tweede grote bocht rechtsaf de Vossemeerlaan op en aan het einde parkeren. Links af de dijk op (Rozenpad), langs het water blijven lopen tot aan de veerpont.

A44, afslag Leiden centrum, Plesmanlaan, onder viaduct linksaf de tunnel in, aan het einde rechtsaf de Willem de Zwijgerlaan op, bij de vierde stoplichten linksaf de merenwijk in, einde rechts de rondweg op, vlak voor de tweede grote bocht rechtsaf de Vossemeerlaan op en aan het einde parkeren. Links af de dijk op (Rozenpad), langs het water blijven lopen tot aan de veerpont.

Routebeschrijving openbaar vervoer
Station Leiden Centraal, buslijn 45, halte Vossemeerlaan. Vossemeerlaan richting water uitlopen. Links af de dijk op (Rozenpad), langs het water blijven lopen tot aan de veerpont.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie