Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herziene Code van de Schoonheidsspecialist

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Herziene Code van de Schoonheidsspecialist

Drie jaar na de presentatie van de Code bleek herziening hard nodig. Wet- en regelgeving zijn inmiddels veranderd, de Arbo-wet is nu ook in situaties waar met mensen wordt gewerkt van kracht en de vaktechniek is verbeterd. Ook is er de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de codes. Het bleek bijvoorbeeld in de praktijk soms moeilijk om richtlijnen in het boekje op te zoeken. De code heeft nu dan ook een betere structuur die het gemakkelijker maakt om ermee te werken. En last but not least: er zijn veel meer richtlijnen opgenomen die kostenbesparing opleveren!
Kortom, er is heel wat veranderd en verbeterd. Slechts 40 % van de richtlijnen is onveranderd, 30 % is geactualiseerd en maar liefst 30 % is geheel nieuw.
De code strookt op drie manieren met de wet:


1. door de wettelijke normen;

2. doordat de brancherichtlijnen de stand der techniek verwoorden, zoals omschreven staat voor milieu en energiebesparing;
3. omdat het traject (checklist invullen/berekenen tot en met het Plan van Aanpak) formeel aan de Arbo-wet beantwoordt.

Is het raadzaam om de herziene code aan te schaffen? Het antwoord is meer dan ooit: ja.
De code is aanvaard door de Commissie Schoonheidsverzorging, de vakorganisaties en de staatstoezichthoudende instanties voor arbeidsomstandigheden, milieu en volksgezondheid. Zorg dat u in het bezit bent van de huisregels van uw vak en handel daar zoveel mogelijk naar. Volg liefst ook de training om aan de wettelijke eisen te leren voldoen en pas uw praktijk aan de branchestandaard aan. Het trainingscertificaat blijft geldig samen met de actuele code, checklist en Plan van Aanpak. Voor checklist en Plan van Aanpak is internet binnenkort een zeer aantrekkelijk alternatief waarmee u veel tijd kunt besparen.

Hoe kom ik aan de nieuwe Code?
De herziene verzie van de Code van de schoonheidsspecialist is - vanaf 16 september a.s.; in de stands van HBA en ANBOS op de Beauty Salon - verkrijgbaar en kost dan fl. 20,-. Degenen die het codeboekje in hun bezit hebben, kunnen - UITSLUITEND tegen inlevering van de originele achterkant van het "oude" codeboekje - de herziene versie voor slechts fl. 10,- (excl. verzendkosten)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie