Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minisymposium over arbeidsdeelname minderheden

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen


Minisymposium over de wet Samen

Tweeënhalf jaar geleden trad de Wet Stimulering Arbeidsdeelname Minderheden (Wet SAMEN) in werking. Met deze wet beoogt de overheid werkgevers te prikkelen allochtone werknemers in dienst te nemen. Rond deze wet wordt door het Gemeentelijk Allochtonen Overleg Nijmegen en het Bureau Ombudswerk Etnische Groepen van de gemeente Nijmegen op 4 september van 19.30-22.00 uur een minisymposium georganiseerd in het Stadhuis van Nijmegen.

Tijdens dit symposium wordt in een gedramatiseerd juridisch proces vanuit diverse invalshoeken de effectiviteit van de Wet SAMEN aan de orde gesteld. De stelling: "De wet SAMEN biedt onvoldoende juridisch kader om discriminatie door werkgevers tegen te gaan" zal door de deelnemers besproken worden. Er zijn meerdere redenen om de effectiviteit van deze wet te onderzoeken. De meest recente Rapportage Minderheden van het Sociaal en Cultureel Planbureau suggereert dat discriminatie door werkgevers nog steeds een factor is die de maatschappelijke en professionele achterstand bij allochtone groepen zou kunnen verklaren.

Aan het proces wordt meegewerkt door onder meer Andrée van Es (directeur De Balie), prof.dr. H. Entzinger (hoogleraar migratie), N. Salomons (ombudsman Amsterdam) en J. Tettero (Wethouder Nijmegen).

Commentaren op de uitspraak zullen worden gegeven door minister R. van Boxtel en burgemeester E. d'Hondt. Opgave voor het symposium is nog mogelijk bij het Bureau Ombudswerk Etnische Groepen, tel.:
024-3299181.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie