Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw business administration programma Erasmus Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

4 september 2000

Nieuw business administration programma van start bij de EUR

Primeur Bachelor/Master in Business Administration

Op maandag 4 september 20000 beginnen 200 studenten uit maar liefst 43 landen het nieuwe, geheel Engelstalige programma International Master of Science in Business Administration (iMScBA). Deze iMScBA opleiding is het eerste Business Administration programma in Nederland, dat volgens een "3+2"- structuur wordt aangeboden, dwz een Bachelorfase van 3 jaar, gevolgd door een Masterfase van 2 jaar. Het programma is een gezamenlijk initiatief van de Faculteit Bedrijfskunde en de Faculteit der Economische Wetenschappen.

Het programma International Master of Science in Business Administration onderscheidt zich door:

* De internationale studentenpopulatie: 43 nationaliteiten, afkomstig uit een groot aantal Europese landen zoals Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, maar ook Letland, IJsland, Hongarije en Polen; Aziatische landen zoals China, Filippijnen en Indonesië; Afrika waaronder Zuid-Afrika en Kameroen; de Verenigde Staten, Canada en overige landen zoals onder meer Suriname, Rusland en Afghanistan.

* Een "multicultural classroom": naast een internationale studentengroep kent het programma bovendien ook een internationaal gezelschap van hoogleraren en docenten. Op deze wijze ontstaat een multiculturele setting waarin verschillende culturen en denkwerelden samenkomen. Studenten leren aldus om te gaan met een multiculturele diversiteit, hetgeen een goede voorbereiding is op hun latere carrière in het internationale bedrijfsleven.
* De implementatie van geavanceerde ICT in alle cursussen: door gebruikmaking van de zogeheten Blackboard-software, een programma dat informatie over cursussen (course manuals, roosters e.d.) toegankelijk maakt via het Internet. Bovendien kunnen docenten en studenten elkaar tijdens de cursussen e-mails, opdrachten, cases e.d. sturen.

* De Bachelor/Master-structuur: een Bachelorfase van 3 jaar, gevolgd door een Masterfase van 2 jaar.

De iMScBA opleiding is daarmee in Nederland de enige Business Administration (Bedrijfseconomie/ Bedrijfskunde) opleiding, die volgens de nieuwe "3+2"- structuur wordt aangeboden. Deze structuur zal in de komende jaren door een groot aantal Europese universiteiten worden ingevoerd.

De Bachelor/Master structuur biedt studenten de mogelijkheid om het Master-gedeelte van hun studie ook aan een andere universiteit te volgen, terwijl omgekeerd studenten met een elders behaalde Bachelor-graad het Masters aan de Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen afronden.

NOOT VOOR DE PERS:
U bent van harte welkom bij de officiële opening op maandag 4 september, 11.00 uur in collegezaal LB-077 (L-gebouw Woudestein). Naast de rector van de EUR, prof.dr. P.W.C. Akkermans MA, houden prof.dr. H.A. Benink en dr. S.J. Magala een toespraak. Mw. Triantafyllia Mamoucha spreekt namens de studenten.

Informatie over het iMScBA programma:
Prof.dr. Harald Benink, Chairman iMScBA, tel 010 - 408 2824, e-mail (H.Benink@fbk.eur.nl)
of drs. Adri Meijdam, Executive Director iMScBA, tel. 010 - 408 2203, e-mail (A.Meijdam@fbk.eur.nl)

(INLINE] (INLINE]

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie