Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 4-09-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 4 september 2000

Dagelijkse berichten

Groningen: bromfiets in beslag genomen
De bromfiets van een 18-jarige stadjer die zondagmiddag met een 16-jarige duopassagiere, beiden zonder helm, over de Bornholmstraat reed is in beslag genomen. Aan het bureau bleek er geknoeid te zijn met het framenummer. De brommer was ook overgespoten. De twee jeugdige stadjers werden aangehouden voor heling dan wel diefstal van de brommer. Na verhoor zijn ze op vrije voeten gesteld.

Groningen: aanrijding met letsel
Een 37-jarige automobilist uit Slochteren reed zondagmiddag op de Kardingerweg en verleende op de kruising met de Andelstermaar geen voorrang aan een autobus. Een 29-jarige inzittende van de personenauto is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Westersingel werd zondagavond een 22-jarige automobilist uit Onstwedde gecontroleerd. De man blies een promillage van 1.05. Met een rijverbod en een dagvaarding verliet de man het bureau.

Groningen: man valt door ruit heen
Tijdens een spelletje hockey in de gang van een flat aan de Duindoornstraat viel een 20-jarige man door een ruit heen. De man liep een slagaderlijke bloeding aan zijn arm op en snijwonden aan de zij en het been. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Groningen: man ziet gestolen snorfiets rijden
Een 39-jarige man uit Groningen die zojuist aangifte had gedaan van de diefstal van zijn snorfiets uit de Mangaanstraat zag korte tijd later een 14-jarige jongen op zijn vehikel rijden. Hij hield de jongen aan en waarschuwde de politie. De jeugdige rijder gaf toe samen met een 14-jarig vriendje de snorfiets te hebben weggenomen. Het vriendje werd door de politie van huis gehaald en beide zijn verhoord en daarna overgedragen aan de ouders.

Groningen: inbraak in restaurant
Een getuige zag een man uit het raam van een restaurant in de Oude Boteringestraat hangen die geld uitdeelde aan verslaafden. Zij waarschuwde de politie die zag dat het raam was geforceerd en het kassageld was weggenomen. Gezien was dat de man met een taxi was weggereden en in de Magna Petestraat kon een 48-jarige man in zijn woning worden aangehouden op verdenking van inbraak. De man die onder invloed van alcohol verkeerde is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: binnenbrand in woning
In een woning van een 56-jarige man aan de Graaf Adolfstraat heeft zondagnacht een binnenbrand gewoed. De man stond in de portiek en kon niet verklaren hoe de brand in de slaapkamer was ontstaan. De brandweer bluste de brand en de technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Groningen: prostituee mishandeld
In haar werkkamertje in de Nieuwstad is zondagmiddag een 18-jarige prostituee mishandeld door een nog onbekende man. De man kwam onaangekondigd de kamer binnen en ging zitten. Toen de vrouw hem vroeg te vertrekken kreeg ze schoppen en klappen. De vrouw liep diverse schaafwonden op. Onderzoek in de omgeving naar de man leverde niet het gewenste resultaat op.

Groningen: man rijdt door na aanrijding
Een 26-jarige automobilist uit Burgum reed na het niet verlenen van voorrang op het Vrijheidsplein en de daarop volgende aanrijding met een 30-jarige automobilist uit Groningen door. De man kon op de A7 bij Leek door de politie aan de kant worden gezet. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij werd aangehouden en kreeg processen-verbaal voor het doorrijden na een aanrijding, niet verzekerd rijden en zonder geldig rijbewijs rijden.

Zuidhorn: schoorsteenbrand
De brandweer van Zuidhorn moest zondagavond uitrukken naar de Admiraal Helfrichstraat in Zuidhorn voor een schoorsteenbrand. Ter plaatse bleek een scheur in de schoorsteen ontstaan door een eerdere brand niet goed hersteld te zijn. De brand was snel onder controle.

Lauwersoog: autos opengebroken
Op de parkeerplaats aan de Kustweg in Lauwersoog constateerde een beveiligingsbeambte zondagnacht dat er zes autos waren opengebroken. Nog niet duidelijk is wat er ontvreemd is uit de wagens. De autos zijn mogelijk van vakantiegangers van het eiland Schiermonnikoog.

Niebert: auto van weg af
Een 25-jarige automobilist uit Oosterwolde reed zondagnacht op de Carolieweg in een bocht rechtdoor. De man bleek een promillage van 1.25 in zijn bloed te hebben. Aan de brokkenrijder is een dagvaarding uitgereikt. Zijn wagen werd afgesleept.

Stadskanaal: rijden onder invloed
Op de Manegelaan in Stadskanaal werd zondagmiddag een 57-jarige automobilist uit Stadskanaal gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 0.55 en kreeg een dagvaarding mee.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie