Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De schoonste tram van Nederland is gestart in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
L.S.

Vanaf vandaag: De Hygiëne Informatie Tram

m.v.g.
Rikkert Graat


- PERSBERICHT -

Bodegraven, 4 september 2000

De schoonste tram van Nederland is gestart!

Vanaf maandag 4 september rijdt de schoonste tram van Nederland acht weken lang door de hoofdstad, met als doel het belang van een goede hygiëne onder de aandacht van de samenleving te brengen. De tram ziet er niet alleen van binnen en buiten spic en span uit, maar heeft tevens gedurende twee weken een 'infoteam' aan boord, dat de reizigers van informatie en voorlichting zal voorzien. Hygiëne speelt steeds meer een rol in het dagelijks leven. Een schone leefomgeving is niet alleen prettiger, maar ook veel beter voor de gezondheid. Glorix, bekend als de Hygiëne Expert, wil dit met behulp van verschillende voorlichtingsactiviteiten onder de aandacht brengen. De Glorix Tram is één van die activiteiten.

De tram
Per dag reizen er drie- tot vierhonderdduizend mensen met de tram door Amsterdam. Forensen, toeristen en winkelend publiek maken gebruik van deze makkelijke wijze van vervoer. Vandaar dat Glorix gekozen heeft voor een tram om een groot gedeelte van deze groep reizigers te benaderen en van informatie te voorzien. Hiervoor zal de tram niet elke dag hetzelfde rondje rijden, maar worden vijf van de zeventien lijnen die Amsterdam kent, bereden.

Glorix
Als fabrikant besteedt Glorix jaarlijks een deel van haar budget aan voorlichtingscampagnes op het gebied van hygiëne. Zo zijn er onder andere voorlichtingsbrochures ontwikkeld, is er een vaste rubriek in Koffietijd! en zijn er lesmaterialen gemaakt voor de basisscholen. In lijn met deze campagne is er besloten een tram te gebruiken voor voorlichting.

Hygiëne
De tram heeft, net als de andere voorlichtingscampagnes van Glorix, tot doel het belang van een goede hygiëne onder de aandacht te brengen. "Vooral in en rondom het huis is het belangrijk om niet alleen regelmatig, maar vooral ook hygiënisch schoon te maken", aldus Yvonne van de Nieuwe Giessen, Glorix Hygiëne Consulent. Voor vragen over hygiëne of het aanvragen van voorlichtingsbrochures kan gratis gebeld worden met de Glorix Hygiëne Lijn (0800 - 023 23 83).


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie