Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gateway voegt Solo 5300 notebook toe aan portable-lijn

Datum nieuwsfeit: 04-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gateway voegt Solo 5300 notebook toe aan
haar bekroonde Solo portable-lijn

Samenvatting:

* De Solo 5300 is in hoge mate configurabel, weegt nog geen 5 pond en is slechts iets meer dan 3, 5 cm hoog; al met al is dit notebook de ideale computer voor klanten die op zoek zijn naar een kleine, lichtgewicht portable.

Amsterdam, 4 september 2000 - In haar streven te voldoen aan de behoeften van haar klanten heeft Gateway vandaag de introductie bekendgemaakt van de nieuwe Solo 5300 notebook. De Gateway* Solo 5300 een dunne en lichtgewicht notebook die is voorzien van een groot aantal high-performance technologieën en configuratie-opties. Met een groot aantal verschillende prijsmogelijkheden en technologieën is de Solo 5300 voldoende flexibel om te kunnen voldoen aan de eisen van zowel de zakelijke gebruiker, de overheid, het onderwijs en de particuliere gebruiker.

Door de grote verscheidenheid aan configuratiemogelijkheden en prijzen die variëren van FL3.999,- (Solo 5300 SE) tot FL4.699,- (Solo 5300LS) vormt de Solo 5300 een perfecte oplossing voor mobiele professionals, IT-managers, klanten die voor het eerst een notebook kopen, en iedereen daar tussenin. Daarnaast zijn deze twee uitvoeringen natuurlijk nog naar wens van de klant aan te passen.

"Nu mensen behoefte hebben aan steeds krachtiger en flexibeler opties op computergebied, komt Gateway hen tegemoet met oplossingen die een brug slaan tussen technologie, functionaliteit en stijl," zegt Mike Stinson, Director of Product Marketing bij Gateway. "Gateway heeft de bestaande flexibiliteit en bandbreedte van de Solo-lijn notebooks met dit nieuwe product nog verder uitgebreid door een aantal extra mogelijkheden toe te voegen voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers."

De Solo 5300 is speciaal ontworpen voor het ondersteunen van een groot aantal gebruikerstoepassingen in het kantoor, thuis en onderweg. Doordat de Solo 5300 nog geen 5 pond weegt en slechts iets meer dan 3,5 cm hoog is, is het de perfecte metgezel voor mobiele professionals die behoefte hebben aan een klein, lichtgewicht notebook. Het compacte en robuuste ontwerp maakt deze portable bij uitstek geschikt voor middelbare scholieren en studenten. Door de grote verscheidenheid aan prijs- en configuratiemogelijkheden van dit notebook kunnen met name kleinere bedrijven op simpele wijze zelf een gunstig geprijsd systeem samenstellen dat kan worden gebruikt voor alle gangbare toepassingsmogelijkheden als tekstverwerking, grafische ontwerpen, spreadsheets en multimedia applicaties. Middelgrote tot grote organisaties zullen onder de indruk zijn van andere voorzieningen zoals de toonaangevende managementsoftware en platformstabiliteit als gevolg van de toepassing van standaard componenten.

De Solo 5300 is door de grote verscheidenheid aan high-performance opties, waaronder technologieën die van vitaal belang zijn voor een optimale ondersteuning van het gebruik van Internet en veeleisende multimedia-toepassingen als games, digital imaging en streaming video en audio, een ideale oplossing voor gebruikers die op zoek zijn naar échte power. Bovendien is het een perfecte oplossing voor zowel thuisbankieren en e-mail als voor tekstverwerken en educatieve software.

De Solo 5300 levert maximale desktop performance door middel van een gunstig geprijsd modulair portable ontwerp; het biedt de gebruiker de keuze uit een 12.1-inch of 14-inch display en een groot aantal verschillende Intel processors, waaronder de Celeron 550MHz en de 600MHz en Pentium III 650MHz, 700MHz en 750MHz met energiezuinige SpeedStep technologie. De 5300 kan worden geconfigureerd met een 6GB, 10GB of 20GB Ultra ATA hard drive, en is standaard voorzien van 32MB aan SDRAM, uitbreidbaar tot 512MB (256K geheugenmodule beschikbaar in het vierde kwartaal van dit jaar). Het modulaire two-spindle bay design van de 5300 ondersteunt een grote verscheidenheid aan opties, inclusief een CD-ROM, een floppy disk drive, een DVD-speler, een LS-120 drive, een tweede batterij, een tweede hard disk, en een CD-RW drive (CD-RW beschikbaar in het vierde kwartaal van dit jaar).

De 5300 biedt een krachtige combinatie van technologieën die ideaal zijn voor multimedia-toepassingen. Voor state-of-the-art prestaties op grafisch gebied is dit notebook voorzien van 2X AGP graphics met geïntegreerde 8MB SGRAM voor de ondersteuning van high-performance graphics- en computing-intensieve applicaties die algemeen gebruikt worden door technische professionals en gaming-enthousiastelingen. Extra ondersteuning voor multimedia-applicaties wordt onder andere geleverd door een audio chipset die SoundBlaster Pro, MIDI en het Windows Sound System ondersteunt. Het systeem is daarnaast voorzien van een intervideo DVD/MPEG-2 software decoder met een NTSC/PAL video-uitgang voor geavanceerde videotoepassingen als Internet streaming video en films op DVD.

Speciaal ontworpen voor de bescherming van de investeringen van de klant en het verlagen van de total cost of ownership is de Solo 5300 voorzien van een algemeen gangbaar moederbord en chipset componenten, waardoor de compatibiliteit over de hele lijn gegarandeerd is en IT-managers slechts één model hoeven te testen en goed te keuren voor alle huidige en toekomstige configuraties. Door deze platformstabiliteit kunnen bedrijfsgebruikers zich standaardiseren op het notebook, waardoor bespaard kan worden op de testtijd en de lopende ondersteuningskosten.

De Solo 5300 biedt zakelijke gebruikers geavanceerde mogelijkheden op het gebied van systeem monitoring en management. Door de ingebouwde Wake-on-LAN technologie kunnen system administrators op afstand routinematige onderhoudsprocedures uitvoeren op de 5300 tijdens de uren dat de machine niet wordt gebruikt. Daarnaast biedt de 5300 verbeterd systeem managementmogelijkheden, inclusief SM BIOS ondersteuning voor asset tagging en Intel LANDesk Client Manager (beschikbaar in het vierde kwartaal van dit jaar) voor remote en local system monitoring, updating en onderhoud.

Over de bekroonde lijn Solo-notebooks van Gateway
De Solo 5300 vormt een aanvulling op de bekroonde lijn Solo-notebooks, die voldoet aan de uiteenlopende eisen van de klanten van Gateway. De Solo 9300 biedt met 15.7-inches de grootste display in zijn klasse en de laatste Intel Pentium III SpeedStep processors, en is hét ideale desktop-vervangende notebook voor klanten die het uiterste vergen van hun portable PC. Deze Solo werd door PC Magazine onlangs verkozen als "Keus van de Redactie" in een grote, vergelijkende notebook-test.

Over Gateway
Gateway (NYSE:GTW), een bedrijf uit de Fortune 250 en opgericht in 1985, richt zich op het opbouwen van een langdurige relatie met zijn klanten door volledig op maat gemaakte technologie te leveren. Gateway behaalde in de V.S. in het eerste kwartaal van 1999 van alle aanbieders van desktop-PC's voor consumenten de hoogste omzet (1). Volgens een onderzoek uitgevoerd door het Reputation Institute en Harris Interactive, Inc. in augustus 1999 (gepubliceerd in The Wall Street Journal), is Gateway één van de top tien bedrijven met de beste bedrijfsreputatie in Amerika. In 1999 stond Gateway op de zevende plaats van de Fortune 500 bedrijven wat betreft het totale aandelenrendement en op de tiende plaats wat betreft het totale aandelenrendement over de afgelopen vijf jaar (2). De medewerkers van Gateway, die over de hele wereld werkzaam zijn, leveren klanten dienstverlening en computers die op bestelling worden gebouwd. Deze diensten worden regelmatig in de vakpers onderscheiden. Gateway boekte in 1999 een totale omzet van US$8,65 miljard en verkocht 4,68 miljoen computersystemen. Bezoek voor meer informatie Gateways website: www.gateway.com/nl.


1.Volgens gegevens van het kwartaaltijdschrift Gartner Group/Dataquest US PC.

2. Volgens Fortune Magazine, 17 april 2000.
Over Gateway Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) Gateway startte zijn Europese activiteiten in 1993 met de opening van zijn fabriek en EMEA hoofdkantoor in Dublin, Ierland. Op dit moment is Gateway een gevestigde naam in heel Europa, en verkoopt zij systemen in Oostenrijk, Belgie, Frankrijk Duitsland Luxemburg Ierland, Nederland, Zweden, Zwitserland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en Afrika. Bezoek voor meer informatie Gateway's website: www.gateway.com/nl

Voor publicatie kunt u de volgende gegevens opnemen: Gateway is voor de lezer bereikbaar per telefoon en via Internet. Tel: 0800 022 2039 vanuit Nederland (Gratis)
URL: www.gateway.com/nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 Public Relations
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 43 45
E-mail: (dennisd@text100.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...