Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kodak introduceert nieuwe papiersoorten voor inkjet-printers

Datum nieuwsfeit: 05-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Kodak introduceert twee nieuwe papiersoorten voor inkjet-printers

Luxe wenskaarten toegevoegd aan breed scala aan papiersoorten

VIANEN, 4 september 2000-- Kodak introduceert Kodak Premium Matte Greeting Cards en Kodak Premium Linen Greeting Cards, twee nieuwe papiersoorten voor inkjet-printers. Met deze papiersoorten kunnen eenvoudig luxe wenskaarten worden geprint. De papiersoorten zijn te gebruiken in een grote verscheidenheid van printers, maar leveren de beste kwaliteit in combinatie met de nieuwe Kodak Personal Picture Maker 120 en 200 printers, die in samenwerking met Lexmark worden gemaakt. Deze nieuwe papiersoorten zijn een uitbreiding van de complete reeks papiersoorten van Kodak die hieronder wordt opgesomd.

Kristina Bangemann, Inkjet Business Manager van Kodak Digital & Applied Imaging (D&AI): "De inkjet-producten van Kodak maken het mogelijk om thuis hoogwaardige afdrukken te maken. Voor elke toepassing bieden wij een aparte papiersoort. Digitale afbeeldingen afkomstig van een digitale camera, een online fotoalbum, een scanner, een Kodak Picture CD of een andere bron kunnen met Kodak inkjet-producten worden verwerkt voor foto's, rapporten, transparanten, wenskaarten, visitekaartjes en zelfs katoenen T-shirts."

Kodak levert de volgende inkjet-papiersoorten:

* Kodak Premium Picture Paper, 220 g/m2
Voor afdrukken die dankzij het hoge gewicht en de hoogglans amper te onderscheiden zijn van echte foto's. Dit papier is beschikbaar in A4- of A3-formaat en is daardoor ideaal om zelf foto's te vergroten of om publiciteitsmateriaal te produceren.
* Kodak Picture Paper, 170 g/m2
Dit papier kan aan beide kanten worden bedrukt. Het is relatief goedkoop en daardoor geschikt voor dagelijks gebruik. Dit papier is aan beide zijden gecoat met een zachte glanslaag, die scherpte, detail en kleurechtheid garandeert.
* Kodak Premium Inkjet Paper, 115 g/m2
Dit betaalbare papier is speciaal bedoeld voor brieven en rapporten. Afbeeldingen worden levendig weergegeven en tekst wordt haarscherp geprint. Dit papier heeft een mat oppervlak en is eenvoudig te vouwen.


* Kodak Bright White Inkjet Paper, 90 g/m2
Het goedkoopste papier van Kodak voor het dagelijks printen van documenten die zowel beeld als tekst bevatten. Dit heldere papier kan ook in laser-printers en kopieermachines worden gebruikt.
* Kodak Premium Photo Paper, 220 g/m2
Deze papiersoort heeft een glanzend wit oppervlak en bevat een microperforatie met het formaat van visitekaartjes. Met behulp van bijgeleverde software kunnen visitekaartjes worden gemaakt compleet met foto's, tekst en vormgeving. Na het printen kunnen de kaartjes eenvoudig worden losgescheurd.
* Kodak Inkjet Transparency Film
Deze sneldrogende en kleurechte transparanten zijn dubbelzijdig te gebruiken. Bedoeld voor voordrachten en presentaties.
* Kodak Premium Picture Kit, 220 g/m2
Op dit gladde en glanzende papier kunnen twee afdrukken van 10 x 15 cm of twee afdrukken van 13 x 18 cm per vel worden gemaakt. Ook beschikbaar voor vier foto's van 9 x 13 cm per vel. De foto's kunnen eenvoudig uit de vellen worden verwijderd, met als resultaat hoogwaardige foto's zonder rand, zoals de consument ze van oudsher gewend is.
* Kodak Premium Linen Greeting Cards, 190 g/m2 Voor consumenten die zelf wenskaarten en uitnodigingen willen maken. De fijnmazige linnenstructuur aan beide zijden geeft een luxe uitstraling. Beschikbaar in verpakkingen van twaalf stuks met enveloppen.
* Kodak Premium Matte Greeting Cards, 170 g/m2 Dit papier is helderwit gecoat aan beide zijden. Garandeert grote scherpte en kleurechtheid. Beschikbaar in verpakkingen van twintig stuks, met enveloppen.
* Kodak Inkjet Photo Transfers
Met deze Photo Transfers kunnen afbeeldingen op T-shirts en andere katoenen stoffen worden aangebracht. Met een inkjet-printer wordt een afbeelding afgedrukt op een Photo Transfer. Vervolgens wordt de afbeelding met een strijkijzer op de stof aangebracht. Nadat de afbeelding is afgekoeld, kan het Transfer-vel eenvoudig worden losgetrokken. De uiteindelijke afbeelding voelt zacht aan.

Kodak Digital & Applied Imaging maakt deel uit van Eastman Kodak Company en biedt snelle, gemakkelijke en effectieve end-to-end oplossingen voor digitale beeldverwerking, voor zowel zakelijk, professioneel als persoonlijk gebruik. De productportfolio bevat alle aspecten van het digitale proces, van opname en opslag tot beeldmanipulatie en afdruk, met onder andere digitale camera's, draagbare scanners, printers en print en cd-media. Meer informatie over Kodak producten en diensten is te vinden op: www.kodak.com.

(Ref:IJ006.BX)

Voor meer informatie:
Kodak Nederland B.V.
Contactpersoon: Bert de Wit
Tel.: 0347 - 363 799
Kodak Helpdesk Nederland: 020 - 3469372,

of

Monogram Communication Strategies (MCS)
Contactpersoon: Anita Blank-Schoordijk, Judith van Essen Tel.: 023 - 562 82 08
Kodak Helpdesk België: 02 - 7131445

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie