Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opleiding TCW aan RUG gaat Kunstmatige Intelligentie heten

Datum nieuwsfeit: 05-09-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Technische Cognitiewetenschap wordt Kunstmatige Intelligentie

De opleiding Technische Cognitiewetenschap (TCW) heet met ingang van het nieuwe collegejaar 2000/2001 'Kunstmatige Intelligentie'. TCW is nu nog een bovenbouwstudie, waartoe een aangepaste propedeuse van psychologie, filosofie, natuurkunde of informatica toegang geeft. Ook dit gaat veranderen: vanaf september 2001 wordt Kunstmatige Intelligentie een vierjarige opleiding met een eigen propedeuse. In de opleiding ligt de nadruk op het ontwerpen van systemen die enerzijds zelf intelligent zijn of anderzijds makkelijk door mensen te gebruiken zijn. De studie richt zich op mensen; bij het ontwerpen van een programma wordt voortdurend uitgegaan van de toekomstige gebruiker. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie