Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Limburg start met zendtijd politieke partijen

Datum nieuwsfeit: 05-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Provincie Limburg start met zendtijd politieke partijen

Maastricht, 21 augustus 2000

Provincie Limburg start met zendtijd politieke partijen De negen partijen in Provinciale Staten van Limburg starten op dinsdag 5 september 2000 voor het eerst met een serie uitzendingen voor politieke partijen op L1. Die week begint de nieuwe programmering van de regionale tv-zender.

Het in samenwerking met L1 door de Provincie ontwikkelde model is een provinciale vertaling van de landelijke zendtijd voor politieke partijen in de Tweede Kamer. Sinds jaar en dag hebben deze partijen spotjes op de nationale publieke zenders. L1 acht het als regionale én publieke zender haar opdracht hiervoor in haar programmering tijd vrij te maken. Overigens legt de mediawet regionale publieke zenders formeel geen verplichting op zendtijd beschikbaar te stellen voor partijen in Provinciale Staten.
De politieke spotjes worden onder het motto "Politiek Moment" uitgezonden. De partijen zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud van hun uitzendingen. L1 stelt de zendtijd gratis ter beschikking, de partijen betalen de produktiekosten van de spotjes. Als bijdrage in die kosten hebben de Staten bij de behandeling van de Communicatienota eerder dit jaar, aan elke partij een provinciale bijdrage van ca.? 5000,- per jaar beschikbaar gesteld.

In het uitzendschema komt elke partij drie keer per jaar aan de beurt. De uitzendingen vinden om de week plaats op een dinsdag met een herhaling in de dagcarroussel op woensdag. De volgorde waarin de partijen aan bod komen, is bij loting bepaald door de Gouverneur als voorzitter van Provinciale Staten. Als gevolg daarvan bijt de Socialistische Partij de spits af op 5 september aanstaande. Volgens gedeputeerde Wolfs, in het college van GS verantwoordelijk voor Communicatie met de burger, bieden de nu geplande uitzendingen de partijen een goede mogelijkheid zich vaker te profileren. "De partijen moeten er van af alleen in de maanden voor de verkiezingen tv-zendtijd te gebruiken voor algemene politieke doeleinden. Deze manier van werken, die overigens uniek is voor de provincies in Nederland, kan er aan bijdragen de kloof tussen politiek en burgers weer wat kleiner te maken", aldus mevrouw Wolfs.

Politiek Moment wordt om de week uitgezonden op dinsdag voor het L1 Nieuws van 17.30 uur, 18.30 uur, 19.30 uur en 21.30 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie