Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inspraakavonden voor ontwikkeling Zuidpoort Delft

Datum nieuwsfeit: 05-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Inspraakavonden voor ontwikkeling zuidpoort

De gemeente belegt twee inspraakbijeenkomsten voor het Zuidpoort-gebied. Tijdens deze avonden bestaat de mogelijkheid tot inspraak op het voorontwerp-bestemmingsplan dat de gemeente heeft gemaakt voor het gebied. De bijeenkomsten zijn op dinsdag 5 en woensdag 6 september beide avonden om 19.30 uur in de Congreszaal van de Aula van de TU.

Het Zuidpoortgebied wordt in de komende jaren ontwikkeld tot een vol-waardig winkel-, uitgaans- en woongebied. Onderdeel van het plan is een ondergrondse garage die plaats gaat bieden aan circa 940 auto´s. De plannen voor het gebied zijn volop in ontwikkeling. Onder leiding van architect BoB Van Reeth wordt de laatste hand gelegd aan een Voorlopig Ontwerp voor de garage en de bebouwing daarboven (de velden 5 en 7).

Om de bouw in Zuidpoort mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig, waarvan de gemeente nu het voorontwerp heeft opgesteld. Dit voorontwerp ligt nog tot 18 september ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum (Phoenixstraat 16). Tot die datum bestaat gelegenheid om schriftelijk zienswijzen op het voorontwerp kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 78, 2600 ME Delft.

Op 5 september wordt het volledige voorontwerp-bestemmingsplan toe-gelicht en is gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van op-merkingen. Verder wordt die avond ingegaan op de ontwikkelingen op het terrein tussen de Zuidergracht en de Ezelsveldlaan (het zogenoemde veld 9). Op 6 september ligt het accent op de ontwikkelingen in het gebied ten oosten van theater de Veste, tussen de Zuiderstraat en de Zusterlaan (de velden 5 en 7). Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgebreid ingegaan op het Voorlopig Ontwerp voor dit deelgebied en op het bouwrijpmaken. Van beide bijeenkomsten maakt de gemeente een verslag. Deze verslagen worden meegenomen in de bestemmingsplanprocedure.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie