Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe HP Business Inkjetprinters

Datum nieuwsfeit: 05-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

00116

KLEURENAFDRUKKEN MET LASERKWALITEIT EN -SNELHEID
TEGEN INKJETPRIJZEN

Nieuwe HP Business Inkjetprinters 2200/2250/2250TN brengen kleurafdrukken binnen het bereik van elke organisatie.

Amstelveen, 5 september 2000 - Hewlett-Packard brengt een nieuwe reeks zakelijke printoplossingen op de markt: de HP Business Inkjet 2200/2250 printers. De HP Business Inkjets staan garant voor hoge snelheden, kwalitatief hoogstaande afdrukken in kleur en zwart-wit en betrouwbare netwerkmogelijkheden. Dit krachtige, betaalbare platform speelt perfect in op de behoeften van werkgroepen en zware gebruikers in zakelijke omgevingen.

Hoewel er steeds meer in kleur wordt afgedrukt binnen organisaties, wordt het nog steeds als te duur ervaren. Met de HP Business Inkjets biedt HP een afdrukoplossing met de functionaliteit en kwaliteit van een laserprinter voor een veel lagere prijs.

HP Business Inkjet 2200/2500 printers zijn de snelste, mid-volume kleurenprinters voor werkgroepen. Afdruksnelheden bedragen ongeveer 15 ppm (pagina's per minuut) in zwart-wit en 14 ppm in kleur. De HP High Performance Architecture (HPA) maakt het inkjetprinten aanzienlijk sneller door afdrukbestanden te comprimeren en de printverwerking over te zetten van de PC naar de printer. Daarnaast is de 'return-to-application'-tijd korter en zijn de kleuren consistenter.

De HP Business Inkjets zijn volledig compatibel met de PCL's van de laserprinters. Verder hebben ze dezelfde netwerkmogelijkheden. HP Web JetAdmin zorgt ervoor dat de printers vanaf elke plaats in het netwerk kunnen worden geconfigureerd en in de gaten gehouden. Hierdoor zijn ze eenvoudig te installeren en configureren en vindt het printnetwerkbeheer centraal plaats.

Andere kenmerken die werkgroepen zullen aanspreken, zijn een standaard papierlade van 250 vel, een taakcyclus van maximaal 10.000 pagina's per maand en een geheugen dat uitbreidbaar is tot 88 MB.

HP Business Inkjet 2250
De HP Business Inkjet 2250 printers zijn de eerste inkjetprinters met een dubbele processor. De twee 96 MHz processoren verhogen de efficiëntie en betrouwbaarheid van de printers. De printers worden standaard geleverd met HP PCL5 en HP Postscript 2. Ook de HP Business Inkjet 2200 is op te waarderen naar de architectuur met dubbele processoren en andere PCL's. De HP Business Inkjet printers kunnen eenvoudig worden uitgebreid met een interne EIO
printserver om de netwerkfunctionaliteit verder te verbeteren. De HP Business Inkjet 2250TN wordt standaard geleverd met de interne HP JetDirect 600n EIO printserverkaart en een extra papierlade van 250 vel voor een totale invoercapaciteit van 500 vel.

Kleur kost minder, maar doet meer
In kleur afdrukken is met de nieuwe HP Business Inkjet 2200/2250 printers niet langer een dure bezigheid. Met de gebruikte innovatieve technologieën kan meer worden geprint voor minder geld. De HP Business Inkjet 2200/2250 printer serie gebruikt de nieuwste generatie van het HP Modular Ink Delivery System. Het systeem heeft vier gescheiden printkoppen en inktpatronen (één voor elk van de kleuren zwart, cyaan, magenta en geel). De aparte print-koppen zijn zeer duurzaam. Elke printkop gaat minstens negen originele HP-inktpatronen mee (1 ½ jaar of 16.000 pagina's). Er kunnen gemiddeld 1750 pagina's worden afgedrukt voordat een patroon moet worden verwisseld. De kosten per pagina zijn hierdoor vergelijkbaar met de afdrukkosten van de HP Color LaserJets.

De HP Business Inkjet printers maken gebruik van HP PhotoREt III voor zeer scherpe tekst en afbeeldingen van fotokwaliteit. Microkleine cyaan, magenta en gele inktdruppeltjes van 4 picoliter en druppeltjes zwarte inkt van 18 picoliter zorgen voor scherpe, levensechte afbeeldingen en teksten van hoge kwaliteit. De HP PhotoREt III kleuropbouw en ColorSmart III technologieën zorgen voor levensechte fotoafbeeldingen op elk soort papier. Voor optimale resultaten biedt HP ook een complete reeks speciale media, zoals HP Premium Photo Paper.

Prijzen
De nieuwe printers hebben de volgende verkoopadviesprijzen: HP Business Inkjet 2200 printer fl. 999,= (exclusief BTW) HP Business Inkjet 2250 printer fl. 1599,= (exclusief BTW) HP Business Inkjet 2250TN printer fl. 2299,= (exclusief BTW)

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke gebruikers en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten. HP heeft 85.400 werknemers in dienst en behaalde in 1999 een omzet van circa 42,4 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 1999 ruim 2 miljard gulden.

(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie