Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 05-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van dinsdagmiddag
18:02 dinsdag 5 september 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Automobilist onder invloed

GIETEN. De politie hield dinsdagmorgen een 40 jr. man uit Gieten aan die op de Stationsstraat in zijn woonplaats een kleine aanrijding had veroorzaakt. De man raakte bij het achteruitrijden met zijn auto de stilstaande auto van een 73 jr. plaatsgenote. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de man gedronken had. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van 0,9 promille.


*
Diefstal uit winkel

ASSEN. Twee nog onbekende jongens hebben dinsdagmiddag uit een winkel aan de Markstraat in Assen 4 mobiele telefoons gestolen. De waarde van deze toestellen is nog niet bekend.


*
Inbraak in school

HOOGEVEEN. In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een schoolgebouw aan de Voltastraat in Hoogeveen. Men kwam het gebouw binnen door een ruit te vernielen. In een kantoor werd een kast opengebroken. Uit een geldkistje in deze kast werd geld gestolen.


*
Doorrijder blijft vastzitten

EMMEN. De 32 jr. man uit Emmen, die zondagavond is aangehouden nadat hij op de Haagjesweg in zijn woonplaats een 38 jr. plaatsgenote had aangereden, zit nog steeds vast op het politiebureau. Uiterlijk donderdag wordt hij voorgeleid voor de Rechter Commissaris. Naast het doorrijden na een aanrijding met het achterlaten van een gewonde, wordt hij ook verdacht van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling. Het slachtoffer ligt nog steeds met verwondingen aan gezicht, schouder en been in het ziekenhuis. Ze heeft inmiddels aangifte gedaan.

Toen de verdachte op de vrouw inreed, zat er bij hem in de auto een kennis. Deze kennis is betrokken geraakt bij private relatieproblemen van het slachtoffer welke woont in de omgeving van de Haagjesweg. Het zien van deze kennis maakte zondagavond het slachtoffer kwaad. Ze is op een bepaald moment uit haar woning gegaan en naar de auto gelopen, die stilstond op de Haagjesweg. Hier werd over en weer gescholden en ook nog gegooid met een mobiele telefoon. De verdachte, die op zich niets met het slachtoffer te maken heeft, verklaarde tegenover de politie dat hij door al dit gescheld en gegooi kwaad is geworden. Hij reed vanaf de weg hard achteruit het gazon op waarbij hij de vrouw omverreed. Hierna is hij snel weggereden om enkele uren later door de politie van zijn bed gelicht te worden. Volgens de man was het niet zijn bedoeling haar omver te rijden. Alle betrokkenen hadden in meer of mindere mate alcohol gedronken.
De komende dagen zullen de verdachte, het slachtoffer en een aantal getuigen nog nader worden verhoord waarna de politie het onderzoek afsluit.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie