Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over bezetting verpleeg- en verzorgingshuizen

Datum nieuwsfeit: 05-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen05.009 vragenformulier 5 september 2000

2990015200

Vragen van het lid Arib (PvdA) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de bezetting in verpleeg- en verzorgingshuizen. (Ingezonden 5 september 2000)


1

Bent u op de hoogte van het feit dat er bewoners van verpleeghuizen zijn die, na een afwezigheid van meer dan 7 dagen, niet naar hun kamer kunnen terugkeren, maar wederom op een wachtlijst geplaatst worden, terwijl hun persoonlijke bezittingen inmiddels zijn opgeslagen? 1)


2

Klopt het dat instellingen in de AWBZ - en per 1 januari 2001 ook de verzorgingshuizen - door zorgkantoren tot deze aanpak worden gedwongen in het kader van een optimale bezetting van de bedden? Zo neen, hoe kan deze aanpak worden verklaard?


3

Ziet u mogelijkheden om de plaatsen die vrijkomen door tijdelijk afwezigheid van bewoners te gebruiken voor respijtzorg met korte opnameduur, waarvoor ook lange wachtlijsten bestaan?


4

Kunt u een indicatie geven van het aantal keren dat mensen in de AWBZ-instellingen niet naar hun kamer mochten terugkeren?


5

Deelt u de mening dat deze gang van zaken de privacy en het gevoel van veiligheid van bewoners ernstig beperkt? Zo ja, wat gaat u op welke termijn doen om dit in de toekomst te voorkomen?

De Volkskrant, 26 augustus jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie