Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over overleg over 5e Nota Ruimtelijke Ordening

Datum nieuwsfeit: 05-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen05.009 vragenformulier 5 september 2000

2990015240

Vragen van de leden Feenstra en Duivesteijn (beiden PvdA) aan de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over het niet meer deelnemen van werkgeversorganisaties aan het groen-polderoverleg over de 5e Nota Ruimtelijke Ordening. (Ingezonden 5 september 2000)


1

Wat zijn de redenen dat de werkgeversorganisaties MKB Nederland en LTO-Nederland uit het groen-polderoverleg over de 5e Nota Ruimtelijke Ordening zijn gestapt? 1)


2

Zijn deze redenen gelijk aan die van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, die in het begin van dit jaar het overleg opzegde?


3

Welke maatregelen heeft u overwogen dan wel genomen na eerdere kritiek op het overleg en welke maatregelen neemt u nu?


4

Leeft er bij de andere deelnemers aan het overleg ook fundamentale kritiek op het overleg ook fundamentele kritiek op het overleg? Zo ja, welke?


5

Is het juist dat het groen-polder-overleg het karakter van een «Poolse landdag» heeft? 2)


6

Welke groen-polder overlegsituaties met betrekking tot ruimte en milieu zijn inmiddels gestart en welke lopen succesvol? Welke zijn (tijdelijk) vastgelopen en is de oorzaak hiervan dezelfde als nu met de 5e Nota Ruimtelijke Ordening?


7

Welke voorwaarden moeten aan het overleg én en de overlegpartners worden gesteld om aan het eerder geformuleerde Kader voor het groen-polder model (21 februari 2000) te voldoen?


8

Wat zijn de gevolgen voor de publicatiedatum van de 5e Nota Ruimtelijke Ordening?

NRC, 30 augustus jl.

Idem

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie