Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over bewaren van bloed door het RIVM

Datum nieuwsfeit: 05-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen05.009 vragenformulier 5 september 2000

2990015270

Vragen van het lid Terpstra (VVD) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bewaren van bloed door het RIVM. (Ingezonden 5 september 2000)


1

Herinnert u zich de serie schriftelijke vragen 1) over het zonder toestemming bewaren van bloed door het RIVM (hielprikjes) van mei jongstleden, en uw toezegging om voor en de huidige bestanden en de toekomst een regeling te treffen die wel in overeenstemming is met de betreffende wet- en regelgeving, inclusief de rechten van de ouders op grond van de WGBO?


2

Heeft het recente onderzoek van de Registratiekamer naar de aard van hielprikbloed bij het RIVM nog geleid tot nieuwe inzichten c.q. nadere voornemens om het toezicht op de opslag en het toestemmingsrecht van de ouders te regelen?


3

Wanneer worden welke maatregelen genomen om een einde te maken aan de huidige situatie die niet in overeenstemming is met de wet?

Aanhangsel Handelingen nrs. 1437 t/m 1440, vergaderjaar 1999-2000

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie