Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking inburgeringscertificaat gemeente Barendrecht

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 62, 28 augustus 2000.

Schoehuizen reikt eerste inburgeringscertificaat uit

BARENDRECHT - Wethouder Schoehuizen (emancipatiezaken en minderhedenbeleid) reikt op woensdag 6 september in het gemeentehuis het eerste inburgeringscertificaat uit aan mevrouw S. Tamartash. Mevrouw Tamartash is afkomstig uit Iran en vestigde zich samen met haar man en twee kinderen op 21 december 1999 in Barendrecht. Als eerste inburgeraar rondde zij in juli het inburgeringsprogramma af. De komende maanden zullen nog enkele inburgeraars hun programma afronden.

De Wet Inburgering Nieuwkomers (WIN) is sinds 30 september 1998 van kracht. Deze wet is van toepassing op iedere nieuwkomer van zestien jaar en ouder, die zich voor het eerst en met een niet tijdelijk doel in Nederland vestigt. EU-onderdanen en onderdanen van de Europese Economische Raad zijn uitgesloten. Het inburgeringsbeleid is erop gericht nieuwkomers te helpen bij de eerste stap, die leidt tot zelfstandige deelname aan de maatschappij. Nieuwkomers worden op deze wijze in staat gesteld aansluiting te vinden bij educatie en arbeidsmarkt.

Het inburgeringsprogramma duurt maximaal anderhalf jaar. Het programma bestaat uit een opleiding Nederlands als tweede taal (NT2), en opleiding Maatschappij Oriëntatie (MO) en Beroepsoriëntatie (BO). Aan het eind van de inburgering wordt een certificaat uitgereikt.

Mevrouw Tamartash volgde eveneens een cursus computervaardigheden. Binnenkort zal zij starten met de HOA (opleiding voor Hoger Opgeleide Allochtonen).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie