Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie ministerie Verkeer en Waterstaat over autodate

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

4 september 2000

Persberichten 2000

VERKEER EN WATERSTAAT ORGANISEERT CONFERENTIE OVER AUTODATE

Minister T. Netelenbos van Verkeer en Waterstaat opent op woensdag 6 september de conferentie Een impuls aan autodate. Met autodate kan men voor af en toe een auto huren met als grote voordeel dat voor zon auto in de grotere steden speciale parkeerplaatsen worden gereserveerd. Autodate kan derhalve alleen een succes worden als gemeenten meewerken.

Minister Netelenbos ziet in autodate een goede mogelijkheid om de bereikbaarheid van de steden te verbeteren. Het is de bedoeling dat in alle steden van boven de 100.000 inwoners particuliere bedrijven komen die in samenwerking met de gemeenten autodate aanbieden. Door van deze voorziening als alternatief voor de eigen auto gebruik te maken, betaalt men al naar gelang het aantal kilometers dat wordt afgelegd en het aantal uren dat de auto wordt gebruikt.

Omdat meerdere mensen een auto delen, zijn de kosten lager en zijn minder autos nodig wat positieve gevolgen heeft voor het ruimtegebruik, files, milieu, etc. Bovendien wordt een bewustere afweging gemaakt of men gaat autodaten, dan wel dat de trein, bus of fiets wordt gepakt.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft de conferentie onder anderen voorbereid met de Stichting voor Gedeeld Autogebruik en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Minister Netelenbos zal op de conferentie uitgebreid ingaan op de voordelen en de plannen om autodate in de grotere steden in te voeren. S. Ziegler, manager van Mobility Car Sharing, zal de aanwezigen vertellen over de positieve ervaringen in Zwitserland.

De conferentie wordt gehouden in Sociëteit De Witte, Plein 24 in Den Haag en begint om 9.15 uur. Gedurende de conferentie is op het Plein een presentatie van bedrijven die autodate-diensten kunnen leveren.

Journalisten, die de conferentie s morgens willen bijwonen, zijn van harte welkom.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie