Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-09-2000

Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur
Man wordt enkele uren van vrijheid beroofd

UTRECHT - In de nacht van maandag op dinsdag werd een 29-jarige man uit Hilversum tegen zijn wil ongeveer drie uur lang vastgehouden in een woning aan de Rijnesteinhof. De man reed dinsdagochtend omstreeks twee uur in de stad toen er plotseling een andere man en vrouw bij hem in de auto stapten.

Met een mes werd hij bedreigd en gedwongen naar de Rijnesteinhof te rijden. Daar aangekomen werd hij een woning binnengebracht waar hij werd vastgebonden. Hij moest geld en bankpasjes afgeven. Ook werd hij gedwongen zijn pincode op te geven.

Na ongeveer drie uur mocht de man de woning verlaten. Hij belde de politie die direct daarna de woning doorzocht en twee mannen en drie vrouwen kon aanhouden: een 29-jarige man, een 31-jarige vrouw, een 36-jarige vrouw en 37-jarige man (allen uit Utrecht) en een 27-jarige vrouw uit België. In het huis vond de politie goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, waaronder mobiele telefoons en autoradios. Alle vijf zijn ingesloten.

Bromfietscontrole gericht op straatroof

UTRECHT In het kader van de strijd tegen straat-en tasjesroof, gepleegd door jeugdigen op bromscooters en het handhaven van de verkeersveiligheid heeft de politie dinsdagmiddag en avond wederom een uitgebreide bromfietscontrole gehouden in de stad. Hiervoor werden ongeveer vijftig personeelsleden ingezet waaronder veertien motorrijders. Uit de zogenaamde doelgroep werden vierendertig scooters geselecteerd. Slecht één daarvan kon zonder bekeuring de controleplaats verlaten.

Er werd achttien maal bekeurd voor het rijden zonder helm, dertien maal voor het rijden zonder certificaat en vele andere overtredingen. In totaal werden 15 bromfietsen ingenomen voor technisch onderzoek, onverzekerd rijden of voor het feit dat er aan het framenummer was geknoeid. Er zijn in totaal negentig bekeuringen uitgeschreven.

Tijdens de controle kwam een melding binnen van de beroving van een laptop. Een controlerende motorrijder zag twee jongens op een scooter. De passagier van de scooter gooide een tas weg waarin een laptop zat. De verdachten konden niet worden aangehouden. Wel werd later op de avond de betreffende scooter aan de kant gezet en in beslaggenomen.

Snelheidscontrole

UTRECHT Dinsdagochtend uur hield de politie een snelheidscontrole op de Rijnkade. De maximum snelheid terplaatse is 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 kilometer per uur. In anderhalf uur reden honderd zesendertig autos te hard.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie