Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming convenantgemeenten en WSD Boxtel

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 september 2000, no. 62

Voorstel naar gemeenteraden

Overeenstemming convenantgemeenten en WSD Boxtel

Het Bestuurlijk Convenantoverleg regio Eindhoven heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over uitvoering van de Wet Inschakeling Werkzoekenden (WIW) met WSD Boxtel. De convenantgemeenten zijn Eindhoven, Veldhoven, Nuenen c.a., Geldrop, Heeze-Leende en Son en Breugel.

De komende maanden worden gebruikt om het formele besluitvormingstraject af te ronden: het voorstel gaat nu naar alle gemeenteraden. Gelijktijdig starten de voorbereidingen voor de overname. Het gaat om rond de 500 personen werkzaam in het kader van de WIW, van wie de meesten geplaatst zijn bij verschillende organisaties in de regio Eindhoven om werkervaring op te doen. WSD voert op dit moment al voor een aantal gemeenten in Noord-Brabant wetten uit op het gebied van gesubsidieerde arbeid. Omdat de consulenten van het Projektburo mee overgaan naar WSD, zullen de WIW-werknemers weinig van de verandering merken.

De convenantgemeenten hebben er vertrouwen in dat WSD een goede uitvoering van WIW zal verzorgen. Belangrijke aandachtspunten in de onderhandelingen waren het belang van goede begeleiding van WIW-werknemers en aandacht voor uitstroom. Ook de positie van de werknemers van het Projektburo, sinds 1991 uitvoerder van regelingen in het kader van gesubsidieerde arbeid voor de convenantgemeenten, speelde een belangrijke rol. Tenslotte werd ook de prijs-kwaliteit verhouding in de onderhandelingen meegenomen.

De convenantgemeenten lieten zich bij de eerdere selectie van WSD als onderhandelingspartner adviseren door het Provinciaal Steunpunt Werkgelegenheid. De convenantgemeenten besloten de uitvoering van de WIW uit te besteden aan derden, om hun regietaak zorgvuldig te kunnen uitvoeren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie