Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands-Midden
3250 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 6 september 2000

Fietsenkijkdag Noordwijk
Op donderdag 14 september zal op het politiebureau in Noordwijk aan de Duinwetering een fietsenkijkdag worden gehouden. Gestolen of zoekgeraakte fietsen zijn dan te bezichtigen door hun oude eigenaar. Van 13.00 tot 16.00 uur is iedereen in de gelegenheid zijn of haar fiets terug te vinden. De fietsen kunnen zijn van inwoners van de gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Hillegom en Lisse. De politie hoopt dat menig eigenaar weer met de verloren gewaande tweewieler de deur uitrijdt. Auto rijdt fietser aan Katwijk
Een 70-jarige Katwijker werd dinsdag 5 september rond 08.55 uur op de Sportlaan op zijn fiets door een auto aangereden. Hij raakte daarbij aan hoofd en heup gewond en werd naar het LUMC overgebracht. De 50-jarige Katwijkse automobilist verklaarde tegen de politie even afgeleid te zijn toen hij een tas in zijn auto verplaatste.

Politie controleert bedrijven op vreemdelingenarbeid Sassenheim/Lisse/Voorhout Politie en Arbeidsinspectie controleerden dinsdag 5 september een aantal bedrijven op de aanwezigheid van en werk verricht door vreemdelingen. In totaal werden vier vreemdelingen aangetroffen die niet mochten werken. Twee vreemdelingen gaven aan illegaal in Nederland te zijn.

Aanhoudingen Leiden
Na een korte achtervolging heeft de politie dinsdagmorgen rond 11:30 uur twee mannen aangehouden. Toen twee agenten met een politie-auto de Baatstraat inreden, zetten de twee het spontaan op een lopen. De agenten, die drugs vermoedden, zetten de achtervolging in. Eén van de twee; een 16-jarige Rotterdammer, werd op de Volmolengracht in de kraag gevat. De tweede; een 28-jarige man uit Den Haag, kon even later op de Langegracht worden gearresteerd. Bij de fouillering ewrden van diefstal afkomstige goederen gevonden. Bovendien gooide één van de twee tijdens de vlucht een rugtas in een vuilcontainer. In de rugtas zaten onder andere inbrekerswerktuigen. De mannen zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld.

Onder invloed, zonder rijbewijs Leiden
Omdat agenten een auto zagen rijden op het fietspad gaven zij woensdagmorgen 6 september 02:00 uur de bestuurder een stopteken. De 17-jarige vrouw uit Leiden was te jong om een rijbewijs te hebben. Bovendien zat ze onder invloed achter het stuur. Ze is aangehouden en heeft een boete van f 400 gekregen.

Getuigen aanranding gezocht Nieuwveen
Een 20-jarige vrouw uit Nieuwkoop heeft op maandag 4 september aangifte gedaan van een aanranding gepleegd op donderdag 31 augustus. De politie zoekt getuigen die aanwijzingen kunnen geven over de identiteit van de pleger, een nog onbekende man. Rond 13.00 uur op donderdag 31 augustus was de vrouw op de kinderboerderij aan de A.H. Kooijstraat, waar zij de lunch gebruikte. De Nieuwkoopse werd aangesproken door de man die haar vroeg een eindje mee te lopen. Dit deed de vrouw. Na een stukje gewandeld te hebben, betastte de man zijn slachtoffer. Deze verweerde zich en de man vluchtte weg op een fiets. Het signalement van de man is: - ongeveer 40 jaar oud, lengte ongeveer 1,75 meter, normaal postuur, getinte huidskleur, zwart/grijs kort haar en een kleine zwarte snor. Getuigen die iets gezien hebben of kunnen vertellen wie de man is, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn, 0172-484 555.

Parkeercontroles Schoonhoven Dinsdagmiddag 5 september zijn op de Kerkstraat en Haven parkeercontroles gehouden in de blauwe zone. Ook werd in de Havenstraat gecontroleerd op het parkeren langs de doorgetrokken gele streep. In totaal werden er twaalf processen-verbaal opgemaakt.

Het bureau communicatie houdt op woensdag van 10.30 tot 13.00 uur werkoverleg. Tijdens deze uren is de persvoorlichter niet te bereiken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie