Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Site DLV Adviesgroep over welzijnsverbetering veehouderij

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ACTUALITEITEN

21 augustus 2000

DLV Adviesgroep opent internetsite over project welzijnsverbetering in de veehouderij

DLV Adviesgroep werkt samen met veehouders en burgers hard aan een beter welzijn van dieren. In het kader van het project `Welzijnsverbetering in de veehouderij' van het Ministerie van LNV, heeft DLV Adviesgroep een speciale internetpagina geopend waarop dierenwelzijn meer onder de aandacht van zowel veehouders als consumenten wordt gebracht. Het adres is www.dlv.nl/welzijn. De internetsite is één van de activiteiten die uitgevoerd worden om veehouders te stimuleren om welzijnsvriendelijker te gaan produceren.

Op de site is een aantal onderwerpen opgenomen, zoals een toelichting op de inhoud van het project, alsmede de activiteiten die plaatsvinden. Verder is een overzicht gegeven van de verschillende veehouderijbedrijven die deelnemen aan het project. In het kort is tevens de wetgeving op het gebied van dierwelzijn vermeld. Tot slot is het natuurlijk gedrag van rundvee, varkens en kippen bondig beschreven. Voor de veehouders worden tips gegeven om het welzijn van de dieren te verbeteren. Deze tips worden regelmatig aangevuld met ervaringen uit de praktijk.

Ga naar het internetadres www.dlv.nl/welzijn

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie