Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Buitenkast in Randenbroek te Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

6 september 2000

Nieuwe Buitenkast in Randenbroek

Kinderen uit de Berliozstraat, Haydnstraat, Weberstraat en alle straten tussen de Ringweg Randenbroek en de Heiligenbergerweg hebben er een nieuwe speelplek bij. Wethouder J. de Wilde (Stadsbeheer, Wijkgericht werken en Milieu) opent namelijk op woensdag 6 een nieuwe Buitenkast. Vanaf half twee is het de hele middag feest aan de Berliozstraat 5)

Een veilige speelplek, waar je lekker kunt spelen en je niet weggestuurd wordt, dat is voor veel kinderen steeds moeilijker te vinden. Een Buitenkast lost dit probleem op. Kinderen vinden hier allerlei buitenspeelgoed en sport- en spelmateriaal. Zo zijn er skelters, skeelers, ballen, rackets, fietsjes, hockeysticks en poppenwagens. Wie lid is van de Buitenkast kan speelgoed (gratis) lenen en er in de directe omgeving van de Buitenkast mee spelen. Duurder speelgoed betalen kinderen met Buitenkastmuntjes. Ze verdienen deze muntjes met het doen van kleine klusjes in de buurt. En behalve lekker spelen met mooi materiaal biedt de Buitenkast regelmatig sport- en spelactiviteiten.

Openingstijden en inschrijven
De Buitenkast aan de Berliozstraat is open vanaf 7 september: na schooltijd tot 17.00 uur, woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Ouders kunnen hun kind(eren) inschrijven tijdens de openingstijden van de Buitenkast.

Meer Buitenkasten
Na het succes van de Buitenkast in de Kruiskamp besloot het gemeentebestuur om geld vrij te maken voor meer Buitenkasten. Op dit moment zijn plannen in voorbereiding in samenwerking met de Stichting Welzijn Amersfoort om in andere wijken ook Buitenkasten op te richten.

De Buitenkast is een Wijkbeheerproject waarin wordt samengewerkt met gemeente, woningcorporatie SCW, Achtgoed Wonen en Bouwen, Politie en de Basisschool in de wijk. Stichting Welzijn Amersfoort is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Project.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie