Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 6-09-2000
Politieberichten van 6 september (07.00 - 13.00 uur)

Drachten: inbraak horecagelegenheid
Dinsdag tussen 03.00 uur en 10.30 uur is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Noorderbuurt. Ontvreemd werden onder andere een computer en een televisie. Een 35-jarige inwoonster van Drachten heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: preventie in verband met valse bankbiljetten van 250 gulden
In een tijdsbestek van enkele weken zijn er bij de financiële recherche Leeuwarden verschillende aangiftes binnengekomen terzake het uitgeven van valse bankbiljetten van f250,=. In de afgelopen week zijn 10 biljetten uitgegeven. Deze uitgifte vond plaats bij winkelbedrijven, benzinestations en horeca in Leeuwarden.

De valse bankbiljetten zijn door middel van een kleurenkopieerapparaat dan wel scan vervaardigd. Het watermerk ontbreekt en de bankbiljetten lichten op onder aanstraling van UV-licht. Er is duidelijk kleurverschil waarneembaar.

Het advies van de politie is om de bankbiljetten te controleren via een uv-lamp. Bij twijfel kan het bankbiljet gecontroleerd worden door een vergelijking met een echt of ander biljet, dan wel het bankbiljet niet aacepteren. Bij ontvangst van vals geld wordt u geadviseerd altijd de politie te waarschuwen.

Herbaijum: inbraak auto
Tussen dinsdag tussen 23.00 en woensdag 07.30 is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Jan Zeinstrastrjitte. De achterruit werd vernield, de schade bedraagt circa 2500 gulden. Uit de auto zijn o.a. een radio-cdspeler en een leren jas weggenomen. Een 51-jarige inwoonster uit Harlingen heeft aangifte gedaan.

Lemmer: tuinmeubels ontvreemd
Het afgelopen weekend is een teakhouten tafel met vier stoelen, alsmede twee buxussen, ontvreemd uit een woning aan de Brekkenweg. De schade bedraagt circa 2000 gulden. Aangifte is gedaan door een 55-jarige inwoonster uit Gronau (D).

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8271

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie