Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarprogramma aanpak boomwortels gemeente Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Nieuw jaarprogramma voor aanpak boomwortels
6 september 2000
Het nieuwe jaarprogramma voor aanpak van de boom-wortels is bekend. De afgelopen twee jaar is een boom-wortelprogramma al in een tiental straten uitgevoerd, met name in Vinkhuizen.
De aanpak is nodig waar wortelgroei de asfalt- of tegelbestrating omhoogduwt, zodat ongelukken kunnen gebeuren. De gemeente is hiervoor aansprakelijk. Het lastige is dat het juist de sterke en gezonde bomen zijn die dit probleem veroorzaken. Daarom wordt van geval tot geval een oplossing gezocht met als uitgangs-punt: zoveel mogelijk bomen laten staan.
Dit jaar is 2,2 miljoen beschikbaar voor de aanpak van boomwortels. Hiervoor worden straten aangepakt in Noord-West (20), Vinkhuizen (15), Selwerd (4) en Paddepoel (1). Daarnaast wordt ook in het stadsdeel Zuid de schade op een aantal plaatsen hersteld. Verder komen de Woonschepen-haven, het Nieuwe Kerkhof en de Fossemaheerd dit jaar aan de beurt.
Boomwortelproblemen nemen een groot deel in beslag van het geld dat voor bomen in de stad beschikbaar is. Daaronder lijden juist de minder gezonde bomen. Pas als het boomwortel-probleem weer onder controle is, kan er extra aandacht aan deze bomen worden besteed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie