Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadjerspas gemeente Groningen succesvol

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Stadjerspas succesvol
6 september 2000
Al drie jaar zorgt de Stadjerspas ervoor dat huis-houdens met een laag inkomen meer doen aan sport, cultuur en educatie. Dit heeft een onderzoek naar de verkoop en het gebruik van de pas over de periode 1996-1999 uitgewezen.
Uit het onderzoek blijkt dat het gebruik van de Stadjerspas sinds 1996 sterk is gestegen. De bijna 15.000 pashouders weten steeds beter hoe ze de pas kunnen gebruiken. Tachtig procent van de passen is aangeschaft door huishoudens met een laag inkomen, van hen heeft ruim veertig procent dankzij de pas daadwerkelijk vaker aan maat-schappelijke activiteiten deelgenomen. Het merendeel van de pashouders (negentig procent) ervaart de pas als niet-stigmatiserend. Op basis van dit onderzoek stelt het college voor door op dezelfde voet door te gaan met de Stadjerspas. Het uitgangspunt voor de pas blijft dan ook: het bieden voor elk wat wils. Wel zal de pas nog aantrekkelijker worden gemaakt voor jongeren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie