Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Het 'motorische programma' van spieren

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Activity of hindlimb muscles

Datum woensdag 06-09-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. E. Hensbergen

Promotor prof. dr. T.D. Kernell

De manier waarop beenspieren worden aangestuurd door zenuwcellen in het ruggenmerg hangt af van de bewegingsopdracht, het 'motorische programma' dat wordt afgewerkt. Daarbij functioneert de spier niet altijd als één geheel; soms is slechts een deel ervan geactiveerd, zo blijkt uit onderzoek bij katten. De natuurlijke belasting van spieren kan aanzienlijk verschillen. Hensbergen ontdekte dat sommige spieren van nature nauwelijks actief zijn, terwijl andere een groot deel van de dag worden gebruikt. Deze natuurlijke spierbelasting is medebepalend voor de mate waarin een spier getraind kan worden.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie