Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Herfkens naar Suriname

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Buitenlandse Zaken


www.minbuza.nl

MINBZ: Minister Herkens volgende week naar Suriname

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Persbericht
31 augustus 2000
nummer 086

Minister Herfkens volgende week naar Suriname

Minister Herfkens zal volgende week woensdag en donderdag in Paramaribo zijn voor een ontmoeting met de Surinaamse minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking Raghoebarsing. Minister Herfkens reageert hiermee op de vandaag ontvangen uitnodiging van de Surinaamse president Venetiaan.
De Minister gaat naar Paramaribo om te luisteren naar de ideeen en plannen van de Surinaamse autoriteiten op het gebied van economisch herstel en ontwikkeling. Op basis hiervan en op basis van de binnenkort te verwachten regeringsverklaring van het kabinet Venetiaan zullen nadere plannen worden gemaakt voor het herstel van de ontwikkelingsrelatie tussen Nederland en Suriname.

Minister van Buitenlandse Zaken Van Aartsen zal tijdens zijn bezoek aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, van 11 t/m 15 september , waarschijnlijk een ontmoeting hebben met zijn Surinaamse ambtgenoot, mevrouw Levens. Voorts zal Van Aartsen binnenkort een bezoek aan Suriname brengen, in ieder geval voorafgaand aan de viering van 25 jaar Surinaamse onafhankelijkheid op 25 november.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie