Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst conceptinrichtingsplan Zijkanaal B N-Holland

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht dinsdag 5 september 2000

Woonbootbewoners kunnen reactie geven op conceptinrichtingsplan zijkanaal b
Komende woensdag (6 september) wordt in het gemeentehuis van Velsen een informatieavond gehouden over de toekomstige inrichting van Zijkanaal B. Alle woonbootbewoners die aan het kanaal liggen, zijn hiervoor uitgenodigd door de Stuurgroep Zijkanaal B. Voorzitter van die avond én van de Stuurgroep, is de gedeputeerde Aranka Goijert van de provincie Noord-Holland die samen met de gemeente Velsen, Rijkswaterstaat en het recreatieschap Spaarnwoude een woonbotenhaven wil realiseren in Zijkanaal B Zuid. Het adviesbureau Arcadis heeft in opdracht van de Stuurgroep een concept-inrichtingsplan opgesteld. De bedoeling is dat de genodigden daarover vragen stellen en hun reactie erop geven zodat bij de verdere inrichtingplannen daarmee rekening kan worden gehouden.
De gedeputeerde die uit hoofde van haar functie ook voorzitter is van het recreatieschap Spaarnwoude, waarin Zijkanaal B, ligt zal eerst de drie kernvragen beantwoorden:


* Waarom een inrichtingsplan?

* Wat is het doel daarvan?

* Krijgt iedereen straks ook een ligplaats?
Daarna krijgen de aanwezigen het concept-inrichtingsplan te zien. In de pauze - om kwart voor negen - kunnen de woonbootbewoners hun vragen over de gepresenteerde plannen op papier zetten. Daarop krijgen zij voor zover het mogelijk is, die avond een antwoord. Vragen die vanwege de tijdsdruk niet meer aan bod komen, worden in ieder geval schriftelijk beantwoord door de Stuurgroep en alle aanwezigen krijgen een verslag van de avond met als bijlage de gestelde en beantwoorde vragen.
Zoals bekend is in het Zijkanaal B langzamerhand een situatie ontstaan die uit de hand dreigt te lopen. Veel woonboten zijn in geval van nood niet bereikbaar voor brandweer en ambulance.Voorzieningen als riolering, elektra, telefoon en kabelaansluiting zijn er niet en het kanaal wordt alsmaar voller. Dat is een, in de loop der jaren gegroeide, ongewenste situatie die door de vier bovengenoemde overheden nu wordt aangepakt in samenspraak met de huidige woonschipbewoners. Zij kunnen die avond ook alvast kenbaar maken welke persoonlijke wensen en ideeën zij hebben ten aanzien van de (nog vast te stellen aantal) ligplaatsen.


* Inlichtingen: Kenroy Leeflang, tel.(023) 5145336

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie