Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over aanpak van zwart geld

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen06.009 vragenformulier 6 september 2000

2990015310

Vragen van het lid Rietkerk (CDA) aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Justitie over aanpak van zwart geld. (Ingezonden 6 september 2000)


1

Bent u op de hoogte van de artikelen «Jacht op nep-euro's» 1) en «EURO komt, oeps zwart geld» 2) en «misdaadgeld bedreigt onze samenleving»/»Witwassen naar recordhoogte» 3)?


2

Bent u van mening dat er, mede met het oog op de invoering van de EURO in januari 2002, alles aan gedaan moet worden om de hoeveelheid zwart geld terug te brengen? Zo ja, op welke wijze gaat u dat doen?


3

Bent u van mening dat er een aparte projectaanpak dient te komen om zoveel mogelijk van de miljarden zwart geld op te sporen? Zo ja, bent u bereid hier een groot project van te maken? Zo neen, waarom niet?


4

Op welke wijze bent u bereid de politie in staat te stellen om zo'n groot project op te zetten en uit te werken voor de begrotingsbehandeling van 2001? Bent u bereid de Kamer over de inhoud van het project voor 1 oktober a.s. te informeren?


5

Bent u van mening dat de recherche-capaciteit bij de Nederlandse politie en justitie onvoldoende is? Zo ja, wat gaat u hieraan doen? Is het waar dat er bij de opsporingsdiensten te weinig kennis aanwezig is om de financiële criminaliteit te onderzoeken? Zo ja, wat gaat u hieraan doen?


6

Op welke wijze wordt er internationaal samengewerkt? Moet dit ook beter worden gecoördineerd en geïntensiveerd met het oog op januari 2002?

Telegraaf, 25 augustus jl.

Elsevier, 12 februari jl.

Telegraaf, 24 november 1999 en 15 mei jl.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie