Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over de sloop van woningen

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen06.009 vragenformulier 6 september 2000

2990015370

Vragen van het lid Kortram (PvdA) aan de staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over de sloop van woningen. (Ingezonden 6 september 2000)


1

Kent u het onderzoek van Arnhem en Nijmegen waaruit zou blijken dat minimaal 1.500 woningen rijp zijn voor de sloop omdat niemand er meer wil wonen 1), en het krantenbericht dat in Nijmegen 1.400 studenten op een kamer wachten? 2)


2

Deelt u de mening dat alles in het werk gesteld moet worden om sloop van woningen te voorkomen zolang ze bouwtechnisch in een goede staat zijn, en -indien noodzakelijk- aangepast kunnen worden?


3

Hoe kan het dat er zich in het KAN-gebied enerzijds een tekort aan woningen voordoet voor een groep woningzoekenden (studenten) die minder hoge eisen stelt, en er anderzijds een overschot bestaat waarvoor geen belangstelling zou zijn?


4

Bent u van mening dat in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen voldoende in het werk wordt gesteld om vraag en aanbod bij elkaar te brengen? Zijn er barrières opgeworpen waardoor woningen niet bereikbaar zijn voor bepaalde groepen van woningzoekenden? Zo ja, voor welke groepen, en om welke barrières gaat het dan?


5

Kunt u aangeven hoe groot deze problematiek op landelijke schaal is? Zo neen, bent u bereid hiernaar onderzoek te doen?


6

Bent u van mening dat de Nederlandse gemeenten voldoende innovatief en creatief omgaan met het herbestemmen en aanpassen van woningen ter voorkoming van sloop? Zo neen, wat gaat u daaraan doen?

Etagewoningen worden overbodig, Algemeen Dagblad, 7 juli 2000.

Student moet jaar wachten op kamer in Amsterdam, de Volkskrant, 11 augustus 2000.

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie