Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van woensdagmiddag
17:22 woensdag 6 september 2000

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Autodieven aangehouden

ASSEN. De politie heeft woensdagmiddag op de Minervalaan in die plaats na een korte achtervolging twee vermoedelijke autodieven aangehouden. Het gaat om een 28 jr. man en een 23 jr. vrouw, beiden afkomstig uit Rotterdam. De aangehouden personen reden in een auto die kort daarvoor gestolen was vanaf een parkeerplaats aan de Kloekhorststraat in Assen. Een politiepatrouille trof de gestolen auto aan op het Neptunusplein met de twee verdachten er in. Bij het zien van de politie gingen ze er in de auto vandoor. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.


*
Met auto van talud

BEILEN. Een 33 jr. man uit Heerjansdam raakte woensdagmorgen licht gewond toen hij bij Beilen met zijn auto van het talud reed bij het viaduct in de N381 over de A-28. De man wilde vanaf de afrit van de A-28 in de richting van Drachten rijden. Hij gaf wat teveel gas waardoor de auto in een slip raakte en pardoes van het talud af reed. De bestuurder werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.


*
Gestolen auto teruggevonden

ZUIDLAREN. De personenauto die in de nacht van dinsdag op woensdag werd gestolen in de Julianalaan in Zuidlaren, is in de loop van de ochtend teruggevonden bij het Zuidlaardermeer. De auto stond daar tot de wielen in het water. Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor.


*
Autokraken

ASSEN. Uit een personenauto die geparkeerd stond aan de Oude Molenstraat in Assen werd woensdagmorgen de radardetector gestolen. Van de auto werd een ruit vernield.

HOOGEVEEN. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Seringenlaan in Hoogeveen. Het slot van een portier werd geforceerd. Uit de auto werd o.a. wat kleingeld gestolen.


*
Vrouw beroofd

EMMEN. Dinsdagmorgen tegen 05.30 uur is in Emmen, op het fietspad van de Angelsloerdijk ter hoogte van de Statenhoekflat, een 53 jr. vrouw uit Emmer Compascuum beroofd. De vrouw fietste daar en werd tegengehouden door een man die uit de bosjes opdook. Hij wil de tas van de vrouw. Als de vrouw weigert wordt de man kwaad en slaat hij haar in het gezicht. Hierna pakt de man een mes uit zijn zak en bedreigt daarmee de vrouw. Hij snijdt op meerdere plaatsen de jas van de vrouw kapot en maakt ook een snee in haar tas. Hierdoor kon hij o.a. haar portemonnee pakken. Hij duwt de vrouw omver, snijdt haar fietsbanden kapot en verdwijnt hardlopend in de richting van het winkelcentrum Angelslo. De vrouw raakte licht gewond in het gezicht en haar jas werd vernield. De dader omschrijft ze als een donkergekleurde man van ongeveer 1.70 mtr met een rond hoofd en een normaal postuur. Hij sprak gebrekkig Nederlands en droeg een zwarte broek met zwarte jas en lichte sportschoenen. Op zijn hoofd had hij een gebreid rond zwart mutsje. De politie in Emmen wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets van deze beroving hebben gezien of die aan de hand van het signalement denken te weten wie de man is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie