Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'BroadVision marktleider in de Europese e-finance sector'

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BroadVision marktleider in de Europese e-finance sector

Berenberg Bank betitelt BroadVision als 'Master of E-business'

Huizen, 6 september 2000 - In een recente investeringsanalyse concludeert Berenberg dat BroadVision binnen de Europese financiële sector een buitengewone positie heeft als e-business specialist, niet alleen vanwege de omzet maar ook omdat het de meest winstgevende onderneming is binnen de sector en omdat het de hoogste 'return on equity' biedt.

Volgens François Stieger, Vice President van BroadVision Europe, is de positie onder meer te danken aan de bijzondere situatie in Europa: "BroadVision domineert de Europese e-banking markt en heeft meer dan zestig financiële bedrijven als klant. Tot deze klanten behoren Commerzbank, Bank Austria, Banca Populare di Verona, BankInter, Banque Cantonale de Genève, Barclays Bank, CCF Bank, Credit Lyonnais, Credit Suisse, ING Bank, Paribas Bank, UniCredito en de Zurich Financial Group."

"Als we verder kijken zien we waarom concurrerende bedrijven hetzelfde platform kiezen. Financiële bedrijven richten zich op Internet als een nieuw distributiekanaal vanwege de toenemende concurrentie en de druk om kosten te besparen. Traditionele concurrentievoordelen, zoals een wijdvertakt filialennet, nemen af. Om zich te onderscheiden van concurrenten moeten financiële bedrijven het hebben van gepersonaliseerde websites. Alleen dan kan de klant profiteren van gepersonaliseerde diensten en de lagere kosten van het Internet-kanaal," zegt Stieger.

Commerzbank
Een van de nieuwe klanten is de Commerzbank AG, die gekozen heeft voor de One-to-One-applicaties van BroadVision voor haar financiële portal. Deze portal wordt ontwikkeld en in bedrijf gesteld door Commerz NetBusiness, een volledige dochter van Commerzbank AG. De portal van de Commerzbank combineert de voordelen van Internet-bankieren met veelomvattende informatie, interactieve en transactiediensten op algemeen en zakelijk gebied en op het gebied van bankzaken. Vanwege de intelligente structuur is het tevens mogelijk gebruikersprofielen te analyseren en gepersonaliseerde diensten te bieden die zijn toegesneden op individuele behoeften.

Over BroadVision
BroadVision (Nasdaq: BVSN, Neuer Market: BDN) biedt een geïntegreerde suite van gebundelde applicaties voor het ondersteunen van e-commerce transacties en interactie. Grote ondernemingen en overheidsinstanties gebruiken deze applicaties voor inkoop, verkoop en informatieuitwisseling via draadloze en vaste Internet-verbindingen. De BroadVision e-commerce applicatie kan de concurrentiepositie en de winstgevendheid van een organisatie verbeteren doordat het deze organisatie in staat stelt om vruchtbare relaties te leggen en te onderhouden met klanten, leveranciers en personeel. De service professionals van BroadVision, die zich gesteund weten door 100 partnerorganisaties wereldwijd, garanderen dat de implementatie van de applicaties zich vertaalt in waarde voor de klant. BroadVision ondersteunt meer dan 1.000 klanten wereldwijd vanuit kantoren in 34 landen met consultancy, training en ICT-support. BroadVision is opgericht in 1993, ging in 1996 naar de beurs en is sedert 1998 winstgevend. Het hoofdkantoor van BroadVision is gevestigd in Redwood City, Californië. Voor meer informatie zie: www.broadvision.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
BroadVision, contactpersoon: Wouter Teijema, tel. 035 - 524 90 10, e-mail: (wouter.teijema@broadvision.com) Of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, contactpersoon: Judy van Kamperdijk, tel. 023 - 568 82 08, e-mail: (judyvk@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie