Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentenieuws Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Nieuwegein


Gemeente geeft Statistische Berichten 2000 uit
(6 september 2000)

Iedere twee jaar maakt de gemeente Nieuwegein de Statistische Berichten, het statistische zakboekje met allerhande feiten en cijfers over de gemeente Nieuwegein. Deze maand zijn de Statistische Berichten 2000 uitgekomen.

In dit boekwerkje zijn gegevens opgenomen over een veelheid aan onderwerpen: bevolking, openbare orde en veiligheid, verkeer en vervoer, economische zaken, onderwijs, sociale voorzieningen, sport en recreatie, milieu, ruimtelijke ordening, financiën en personeelszaken. Wist u bijvoorbeeld dat.het aantal inwoners in Nieuwegein nagenoeg hetzelfde blijft maar de hoeveelheid ingezameld afval stijgt? Eén op de drie inwoners lid is van de openbare bibliotheek? De oudste inwoner van Nieuwegein 98 jaar is? Dat Nieuwegein een hoog autobezit heeft in vergelijking met de rest van Nederland?

Exemplaren van Statistische Berichten 2000 zijn voor 12,50 te verkrijgen bij het Infocentrum van de gemeentelijke Stadswinkel.

Verkeersveiligheidscampagne in Nieuwegein en Lopikerwaard (6 september 2000)

Grootschalige verkeerscontroles
´Veilig door de Lopikerwaard en Nieuwegein´ Dit is de slogan van de verkeersveiligheidscampagne die in september van start gaat. De verkeersveiligheidscampagne richt zich op verkeersgevaarlijk gedrag. Tijdens de campagne controleert de politie met name op snelheid, door roodlicht rijden, kleven, gebruik van de autogordel, onder invloed besturen en het niet dragen van de helm. Deze campagne, die ook voorlichtingsactiviteiten omvat, duurt ruim een jaar. Aansluitend zal de politie structureel vaker blijven controleren dan tot nu toe in Nieuwegein het geval is.
De wegen waarop de politie controleert, zijn een flink aantal grotere wegen in Nieuwegein (zoals de Batauweg, de Sluyterslaan, en de Noordstedeweg en een aantal provinciale wegen in de Lopikerwaard (N204 Lopik - Woerden, N210 Rotterdam Nieuwegein, N228 Gouda - De Meern).

Derde plaats
Omdat de gemeente Nieuwegein op de derde plaats staat van de lijst van Utrechtse gemeenten met de meeste verkeersongevallen, is besloten Nieuwegein in de campagne op te nemen. Enige jaren geleden werd met succes de verkeersveiligheidscampagne onder de slogan Lopikerwaard minder vaart! gevoerd op de wegen in het Zuidwesten van de provincie Utrecht. De combinatie van voorlichting en handhaving bleek daar goed te werken. Het verkeersgedrag verbeterde in zijn algemeenheid, en na de campagne konden de resultaten langdurig behouden blijven. Recente (ernstige) aanrijdingen en controles laten echter zien dat het verkeersgedrag op de genoemde wegen aanleiding geeft een vervolgcampagne te houden.

Deze campagne is een project van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht. Aan de campagne werken mee: de politiedistricten van de Politie Regio Utrecht, Lekstroom en Rijn en IJssel; de gemeenten Nieuwegein, Montfoort, Oudewater, Lopik en IJsselstein, alsmede de provincie Utrecht. In de hele provincie Utrecht worden campagnes, onder het motto Verkeer Onder Controle, gehouden die gericht zijn op verkeersgevaarlijk gedrag. Nieuws, resultaten en voortgang van de campagne Veilig door Lopikerwaard en Nieuwegein kunt u op het internet vinden op het adres: www.politie.nl/ utrecht/nieuws.

Goed toekomstperspectief voor Nieuwegeinse winkelcentra (28 augustus 2000)

De winkelcentra in de wijken van Nieuwegein functioneren goed. Dit is een van de uitkomsten van het concept-onderzoek ´Buurt- en wijkwinkelcentra in Nieuwegein´. Het onderzoeksbureau I&O-research uit Enschede heeft onder de verantwoordelijkheid van de wethouder Economische Zaken C.J.M. de Bruin het onderzoek uitgevoerd. Daarbij is onder andere gekeken naar het aanbod van winkels , de klantenstromen en het huidige functioneren.

Met de vernieuwing van de Nieuwegeinse binnenstad in zicht, wilde de gemeente Nieuwegein een duidelijk beeld krijgen van de toekomstige positie van de buurt- en wijkwinkelcentra. Daarom is de huidige situatie onderzocht en is daarnaast gekeken naar de invloed van een vergroot winkelaanbod in de binnenstad op de andere winkelcentra. Hiertoe zijn in de maanden februari en maart ruim 1.500 geldige telefonische enquêtes afgenomen onder de bezoekers van de Nieuwegeinse winkelcentra. Verder zijn de winkeliers geïnterviewd. De gegevens uit het concept-onderzoek worden gebruikt voor een nieuwe beleidsnota over de buurt- en wijkwinkelcentra in Nieuwegein. Bij dit proces worden de Stichting Middenstands Centrale (platform van de Nieuwegeinse winkeliersverenigingen) en de Utrechtse Kamer van Koophandel betrokken.
In de beleidsnota, die waarschijnlijk aan het eind van het jaar gereed is, komen voorstellen te staan voor de ontwikkeling van de winkelcentra.

PIN-betalingen nog niet mogelijk in gemeentehuis Nieuwegein (28 augustus 2000)

In de Stadswinkel van de gemeente Nieuwegein is het helaas nog niet mogelijk om met een PIN-pas te betalen. Bezoekers van de Stadswinkel kunnen daardoor alleen contant of per betaalcheque betalen. De oorzaak van de vertraging is dat de hiervoor nodige digitale verbindingen nog niet zijn aangelegd. De gemeente doet haar uiterste best om deze samen met de leverancier zo snel mogelijk te realiseren. In de Stadswinkel kunnen burgers terecht voor bijna alle producten van de gemeente, zoals paspoorten, genealogisch onderzoek, bouwvergunningen en huursubsidie. De Stadswinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Waarneming burgemeester van Nieuwegein
(24 augustus 2000)

Wegens het aanvaarden van een functie elders zal de heer drs. J. Laan, burgemeester van Nieuwegein, op zondag 27 augustus 2000 om 24.00 uur het ambt neerleggen.
Zijn taken worden vanaf dat moment, maandag 28 augustus 2000 om 0.00 uur, tot nader bericht overgenomen door dhr. C.J.M. de Bruin, wethouder en loco-burgemeester van Nieuwegein.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie